Pirzola böyle hazırlandığında lezzeti katlanıyor! Et yavan kalmıyor ve iyi pişiyor
Bu püf noktalarını takip ederek, lezzetli ve mükemmel pirzola tarifine ulaşabilirsiniz.
1. Etinizi oda sıcaklığına getirin: Pirzola pişirmeden önce eti buzdolabından çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelmesi için bir süre bekletin. Bu, etin daha homojen bir şekilde pişmesini sağlayacaktır.
2. Etinizi marine edin: Pirzolalarınızı marine etmek için tercih ettiğiniz baharatları ve sosları kullanarak etinize lezzet katabilirsiniz. Marine işlemi en az birkaç saat, tercihen bir gece öncesinden yapılmalıdır.
3. Pişirme sıcaklığına dikkat edin: Pirzolaları yüksek ateşte kısa süre pişirmek yerine orta ateşte daha uzun süre pişirmek, etin daha lezzetli ve yumuşak olmasını sağlayacaktır.
4. Dinlendirme süresine özen gösterin: Pirzolaları pişirdikten sonra üzerini alüminyum folyo ile kapatıp, dinlenmeye bırakın. Bu, etin sularını içinde tutarak daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
PİRZOLA TARİFİ
Lokum Gibi Kuzu Pirzola Tarifi İçin Malzemeler
- 9-10 adet kuzu pirzola
- Tuz
Marine için;
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Kekik, karabiber, pul biber
PİRZOLANIN HAZIRLANIŞI
- Uygun bir kaba zeytinyağı, rendelenmiş soğan ve sarımsak, biber salçası ve baharatları ekleyerek karıştıralım.
- Kuzu pirzolaları da sosun içerisine ekleyelim ve marine edelim.
- Daha sonra etlerin üzerini streç film ile kapatarak bir kaç saat buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Fırın tepsisine içi pişirme kağıdı dışı alüminyum folyo olan sar pişirden koyarak dinlendirdiğimiz etleri dizelim.
- Son olarak kapta olan sosu da etlerin üzerine gezdirelim ve tuzunu ayarlayalım.
- Üzerine tekrar sar pişir kağıdı örterek kenarlarını açılmayacak şekilde kapatalım.
- Kuzu pirzolalarımızı önceden ısıtılmış 200°C fırında 1 saat kadar pişirelim.
- Etlerimizi fırından alalım ve üzerini açalım. Daha sonra üzerlerinin kızarması için tekrar fırına verelim, 5 dakika daha pişirelim.
- Kuzu pirzolalarımız servise hazır. Afiyet osun.
Kaynak : Nefisyemektarifleri.com
Kaynak:BBN