Pirzola böyle hazırlandığında lezzeti katlanıyor! Et yavan kalmıyor ve iyi pişiyor

Pirzola böyle hazırlandığında lezzeti katlanıyor! Et yavan kalmıyor ve iyi pişiyor

Et pirzola pişirirken aklınızda bulunması gerekenler. Pirzola bu tarifle pişirilirse çok daha lezzetli olacak

Bu püf noktalarını takip ederek, lezzetli ve mükemmel pirzola tarifine ulaşabilirsiniz.

1. Etinizi oda sıcaklığına getirin: Pirzola pişirmeden önce eti buzdolabından çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelmesi için bir süre bekletin. Bu, etin daha homojen bir şekilde pişmesini sağlayacaktır.

2. Etinizi marine edin: Pirzolalarınızı marine etmek için tercih ettiğiniz baharatları ve sosları kullanarak etinize lezzet katabilirsiniz. Marine işlemi en az birkaç saat, tercihen bir gece öncesinden yapılmalıdır.

3. Pişirme sıcaklığına dikkat edin: Pirzolaları yüksek ateşte kısa süre pişirmek yerine orta ateşte daha uzun süre pişirmek, etin daha lezzetli ve yumuşak olmasını sağlayacaktır.

4. Dinlendirme süresine özen gösterin: Pirzolaları pişirdikten sonra üzerini alüminyum folyo ile kapatıp, dinlenmeye bırakın. Bu, etin sularını içinde tutarak daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

PİRZOLA TARİFİ

Lokum Gibi Kuzu Pirzola Tarifi İçin Malzemeler

maxresdefault-001.jpg

maxresdefault-001.jpg

  • 9-10 adet kuzu pirzola
  • Tuz

Marine için;

  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Kekik, karabiber, pul biber

PİRZOLANIN HAZIRLANIŞI

  1. Uygun bir kaba zeytinyağı, rendelenmiş soğan ve sarımsak, biber salçası ve baharatları ekleyerek karıştıralım.
  2. Kuzu pirzolaları da sosun içerisine ekleyelim ve marine edelim.
  3. Daha sonra etlerin üzerini streç film ile kapatarak bir kaç saat buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  4. Fırın tepsisine içi pişirme kağıdı dışı alüminyum folyo olan sar pişirden koyarak dinlendirdiğimiz etleri dizelim.
  5. Son olarak kapta olan sosu da etlerin üzerine gezdirelim ve tuzunu ayarlayalım.
  6. Üzerine tekrar sar pişir kağıdı örterek kenarlarını açılmayacak şekilde kapatalım.
  7. Kuzu pirzolalarımızı önceden ısıtılmış 200°C fırında 1 saat kadar pişirelim.
  8. Etlerimizi fırından alalım ve üzerini açalım. Daha sonra üzerlerinin kızarması için tekrar fırına verelim, 5 dakika daha pişirelim.
  9. Kuzu pirzolalarımız servise hazır. Afiyet osun.

Kaynak : Nefisyemektarifleri.com

Kaynak:BBN