Pişi hamuruna eklendiğinde lezzetini artırıyor! Pişi balon gibi kabarıyor

Pişi hamuruna eklendiğinde lezzetini artırıyor! Pişi balon gibi kabarıyor
Pişi yaparken lezzetini artırmanızı sağlayacak öneri: Birçok kişi tarafından bilinmeyen bu öneri sayesinde yapacağınız pişi balon gibi kabaracak. İşte kahvaltıların vazgeçilmezi olacak pişi tarifiyle ilgili tüm detaylar

Pazar kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan pişi, damaklarda bıraktığı muhteşem tat ile herkesin sevgisini kazanmıştır. Geleneksel Türk mutfağından günümüze kadar gelen bu lezzetli yiyecek, 7'den 70'e herkesin severek tükettiği bir atıştırmalıktır.
Pişinin en önemli özelliklerinden biri, yağ çekmemesi ve puf puf kabarmasıdır. Bu nedenle pişi yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır.

YAĞ ÇEKMEYEN VE BALON GİBİ KABARAN PİŞİ TARİFİ

Yağ çekmeyen ve balon gibi kabaran pişi tarifi sanıldığı kadar zor değildir. İşin püf noktasını öğrendikten sonra yapacağınız pişi asla yağ çekmeyecek.

haberturk.com sitesinde yer alan bir içerikte; Yağ çekmeyen pişi tarifiyle ilgili bilgilere yer verildi. İşte balon gibi kabaran pişi tarifiyle ilgili tüm detaylar

Malzemeler

2 su bardağı ılık su

1 paket kuru maya (veya yarım paket yaş maya)

1 tatlı kaşığı şeker

2 tatlı kaşığı tuz

3 tatlı kaşığı sirke

5 su bardağı un (unun marka ve kalitesine göre miktar değişiklik gösterebilir, hafif ele yapışan bir hamur elde edilmelidir)

maxresdefault.jpg

Yağ çekmeyen pişi nasıl yapılır?

Öncelikle 2 su bardağı ılık su, 1 tatlı kaşığı şeker, bir paket kuru maya derin bir kabın içine alınır ve iyice karıştırılır. Bir iki dakika karıştırıldıktan sonra karışım biraz köpürmüş olacaktır. Ardından un yavaş yavaş elenerek karışımın içine eklenir.

Sonrasında içerisine 2 tatlı kaşığı tuz eklenir. Daha sonrasında ise bu karışıma 3 tatlı kaşığı sirke eklenir. Daha sonra hamur yoğurulur ve 20 dakika mayalanmaya bırakılır.

20 dakika hamurun mayalanması için yeterlidir. Daha sonra mayalanan hamur tezgaha alınır ve biraz yoğurulur. Ardından hamur, büyük bir beze haline getirilir. Daha sonra oklava veya merdane yardımı ile açılır. Açılan hamur dilimlenir ve kısık ateşte kızartılır. En çok tercih edilen pişi tarifi bu olsa da 2. tarifi daha pratik ve kısa zamanlıdır.

İlgili Haberler