Pişirme esnasında tencereye 2 kaşık ekleyin; Bulgur pilavı yapış yapış olmuyor

Pişirme esnasında tencereye 2 kaşık ekleyin; Bulgur pilavı yapış yapış olmuyor

Nefis ve lezzetli bir bulgur pilavı yapmanın bazı püf noktaları bulunmaktadır. Bunlardan biri ise kendi başına bile lezzetli olan malzemeyi tencereye ilave etmektir. İşte bulgur pilavı pişirirken bilmeniz gerekenler

Ev hanımları lezzetli ve birbirine yapışmayan bulgur pilavını yapmak için çok özenirler. Bulgur pilavının lokantalardaki gibi olmasını sağlamak için uzun uzun uğraş vermeye gerek yoktur.

Bulgur pilavı sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden sadece biridir. Mangal eti, ciğer, şiş kebap, adana, urfa kebabı gibi neredeyse kırmızı et veya tavuk etiyle yapılan tüm yemeklerin yanına yakışan bulgur pilavını yapmak aslında çok kolay

TENCEREYE PİŞİRİM ESNASINDA 2 KAŞIK EKLEYİN

nefisyemektarifleri.com’da yer alan bir içerikte bulgur pilavına 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyerek onu daha lezzetli bir hale getirebileceği belirtildi. Böylece sıvı yağ da eklenen bulgur pilavı çok daha lezzetli oluyor ve yapışmıyor.

Sadece tereyağı değil, çeşitli baharatlar da kullanmak pilavı daha lezzetli hale getirebilir. Üstelik pişirdiğiniz nefis bulgur pilavını üzerine tavuk etiyle servis edebilirsiniz. Bunu yanı sıra tavuk ya da dana ciğeri gibi yemeklerin yanına da servis edebilirsiniz. Ayrıca salçalı bulgur pilavı ana yemeklerin yanına eşlik etmesinin yanı sıra sade pişirilerek közlenmiş biber, domates ve patlıcanla da servis edilebilir.

PÜF NOKTASIYLA BULGUR PİLAVI TARİFİ

Bulgur pilavı tarifi…

maxresdefault.jpg

Gereken malzemeler:

  • 2 su bardağı bulgur
  • 4 yemek kaşığı şehriye
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet tavuk ya da et bulyon
  • 4 su bardağı kaynar su
  • Tuz
  • Püf noktalarıyla bulgur pilavı tarifi…

    Öncelikle güzel bir pilav tavamız olması lazım. Pilav tavamıza sıvı yağ ve şehriyeyi koyalım. Güzelce karıştırarak kavuralım. Şehriyeler kızarınca terayağını ekleyelim. Hemen yıkayıp suyunu süzdüğümüz bulgurları ekleyelim. 2-3 dk kadar karıştırarak kavuralım. Ardından tavuk bulyon yada et bulyonu kaynar suda eritelim. Kavurduğumuz pilava kaynar suyumuzu ekleyelim. Damak zevkimize göre tuz ilave edelim. Ocağımızın altını kısıp suyunu çekinceye kadar güzel bir şekilde pişirelim. Suyunu çekince kapağını açalım. 1 kez daha karıştırıp tavamızın ağzını kapatalım. En az 10-15 dk kadar pilavımızı dinlenmeye bırakalım. Sonra servise hazır olacaktır. Şimdiden denemek isteyen arkadaşlarıma çok çok teşekkür ediyorum.

    NOT :

    1 ) Bulgurunuz iriyse 1 su bardağı kadar fazla su ilave edebilirsiniz.

    2) Hazır et suyu yada tavuk suyu varsa, 2 su bardağı et suyu 2 su bardağı normal kaynar su kullanabilirsiniz. yani yari yarıya yapabilirsiniz.

    3) Pilavın altını kapatmadan pilavımızı karıştırıp öyle kapatalım. Birbirine yapışmasın.

    4) Tuz eklerken dikkat edin. Tavuk bulyon yada et bulyon tuzlu olabilir. Kontrollü ekleyelim.

    5) Tereyağ ile yapın. Çünkü daha leziz ve daha tane tane olacaktır ve mis gibi kokacaktır.

    Kaynak: nefisyemektarifleri.com

Fotoğraflar: Youtube.com

Kaynak:BBN