Pul biberi çok seviyorum diyorsanız aman dikkat! Bu zararını kimse tahmin edememişti
Pul biberi, Türk mutfağında sıkça kullanılan ve lezzet verici bir baharat olarak bilinir. Ancak son zamanlarda yapılan araştırmalar, pul biberin aşırı tüketiminin sağlık üzerinde olumsuz etkileri olabileceğini ortaya koymaktadır. Özellikle mide rahatsızlığı olan bireylerin dikkat etmesi gereken bir durumdur.
Pul biberin içeriğinde bulunan kapsaisin maddesi, mide asidini arttırarak gastrit ve ülser gibi mide rahatsızlıklarına neden olabilir. Ayrıca aşırı tüketimi kalp çarpıntısı, baş ağrısı ve uyku problemlerine yol açabilir. Bu nedenle pul biber tüketirken dikkatli olunması ve aşırıya kaçmamak önemlidir.
Sağlık uzmanları, günlük tüketim miktarını 1 çay kaşığı ile sınırlandırmayı önermektedir. Ayrıca mide rahatsızlığı olan bireylerin ve hamilelerin pul biber tüketimine dikkat etmeleri gerekmektedir.
PUL BİBERİN FAYDALARI NELERDİR?
Antienflamatuvar ve gaz giderici olarak kullanılan pul biber içindeki bileşikler sayesinde birlikte yenilen diğer besinlerin vitamin ve mineraller emilimini de artırır.
Yüksek miktarda C vitamini içerdiğinden doğal antibiyotik olarak tanınan pul biberin vücut için mucizevi bir besin olduğunu söyleyebiliriz.
Bağışıklık sistemi ve metabolizmayı güçlendiren pul biber antidepresan olarak kullanılabilir.
Kanser hücrelerinin bastırılmasında da yardımcı olan biberin bazı ilaçlarla etkileşime girebileceği unutulmamalıdır.
Kaynak: Yeniakit.com.tr
Kaynak:BBN