Sarımsakları 1 yıl boyunca saklamanın 5 yolu * Asla bozulmuyor, filizlenmiyor

Sarımsakları 1 yıl boyunca saklamanın 5 yolu * Asla bozulmuyor, filizlenmiyor

Sarımsak, sağlıklı besinler arasında öne çıkan bir gıdadır. Ancak, sarımsakların bozulması ve filizlenmesi gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. İşte sarımsakları uzun süre taze tutan yöntem

Sarımsak, kış aylarında sık tüketilmesi gereken bir besindir. Kokusundan dolayı birçok kişi tarafından tercih edilmeyen sarımsak, faydaları açısından oldukça önemlidir. Antioksidan, mineral ve vitaminler açısından zengin olan sarımsak, vücudun direncini arttırır. Ayrıca mide, prostat ve göğüs kanserine karşı koruma sağlar. Metabolizma hızını düzenleyerek vücutta tümör oluşumunu engellemeye yardımcı olur.

Sarımsak, tıbbın en doğal ilaçlarından biridir.

bbnhaber.com.tr'ye konuşan sağlık uzmanlarına göre; Her gün düzenli olarak sarımsak tüketmek, sağlıklı bir yaşam için oldukça önemlidir. Kokusundan rahatsız olanlar için ise, sarımsağı yemeklere ekleyerek faydalarından yararlanabilirler. Unutmayın ki, sağlıklı bir yaşam için doğal besinlerle beslenmek oldukça önemlidir.

Hemen hemen her yıl sarımsakla ilgili yeni bir araştırma yapılıyor.


Akciğer, karaciğer, safra kesesi ve kalp gibi önemli organları güçlendirdiği bilinen sarımsağın İdrar söktürücü özelliği de vardır . Kalbi besleyen kroner damarları genişletir. Sarımsak başlı başına bir mucizedir.

Peki bu mucizeyi aylarca bozulmadan nasıl saklayabiliriz?

5-uul5.jpg

Haberciniz.biz'de yer alan habere göre; Sarımsakları uzun süre saklayabileceğiniz 5 farklı yöntem bulunuyor. İşte işinize yarayacak o yöntemler

1- ROBOTTAN GEÇİRİN

Sarımsakların kabuklarını soyduktan sonra rendeleyebilir ya da robottan geçirebilirsiniz. Bu işlemi tamamladıktan sonra üzerine 1 tatlı kaşığı kadar tuz ekleyin karıştırın. Sonra da bir kilitli poşete ya da buzdolabı poşetine koyun. İyice yaydıktan sonra dondurucuya atın. Kullanmak istediğinizde ince bir tabaka haline geldiği için istediğiniz miktarda parçalayarak kullanabilirsiniz.

2-YAĞDA SAKLAMA

Kabuğunu soyduğunuz sarımsağı bir kavanozun içine koyun. Üstüne ayçiçek ya da zeytinyağı ilave edin. İsterseniz zeytinyağı koyduğunuzda kekik ve karabiber de ekleyebilirsiniz. Bu sosu da salatalarınıza koyabilirsiniz.

3- KAPAKLI PLASTİKTE SAKLAMA

Genellikle çilek, hazır salata gibi ürünlerde kullanılan plastik kapların içinde sarımsak saklayabilirsiniz. Kabuğunu soyduğunuz sarımsakları yarım kiloluk kapaklı plastik kaplara koyun. Üzerine 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Ardından kapağını kapatıp buzluğa atın. Uzun süre bu şekilde saklayabilirsiniz.

4- TURŞU YÖNTEMİYLE SAKLAMA

Soyduğunu sarımsakları 1 kiloluk kavanoza koyun. Üstüne 1.25 yeme kaşığı kaya tuzu, 1 tatlı kaşığı limon tuzu, 1 su bardağı sirke ve kavanozun ağzına kadar su ekleyip kapaklarını kapatın. Bu yöntemle sarımsağı çok uzun süre saklayabilirsiniz.

5-SARIMSAK TOZU YAPARAK SAKLAMA

Sarımsakları ince ince doğrayıp yağlı kağıda yerleştirin. İncecik doğradıktan sonra üst üste gelmeyecek şekilde yağlı kağıda yayın. 4-5 gün güneşte kurutun. Kuruttuktan sonra bir çay kaşığı tuz ekleyip bir robottan geçirin. Un haline gelen sarımsak tozunu bir kavanoza koyun. Bu şekilde çok uzun süre tüketebilirsiniz.

Evet bu beş yöntem sayesinde sarımsakları aylarca bozulmadan saklayabilirsiniz. Denediğinizde faydasını göreceksiniz.

FİLİZLENMİŞ SARIMSAK TÜKETİLİR Mİ?

Sarımsaklar filizlendiğinde çöpe atmayın. Patatesler filizlendiğinde çok zararlıdır. Ancak sarımsaklar için bu durum geçerli değildir. Sabah'da yer alan bir habere göre; Filizlenen sarımsaklardaki antioksidan miktarı filizlenmemişe göre daha fazladır. Filizlenen sarımsaklar insanlar için oldukça faydalı kimyasallar üretir. Sarımsak ne kadar olgunlaşırsa içerisindeki antioksidan miktarı da o kadar artar. Dolayısıyla gönül rahatlığıyla filizlenmiş sarımsakları tüketebilirsiniz. Sadece küflenmiş veya çürümüş sarımsakları tüketmemeniz gerekiyor.