Tadanlar el açması sanacak. Hazır yufkayla çıtır çıtır patatesli börek yapmanın püf noktası
Patatesli börek, Türk mutfağına ait bir börek çeşididir. İçerisinde patates, soğan ve baharatlar bulunur. Yufka ya da baklava yufkası kullanılarak hazırlanabilir. Genellikle kahvaltıda ya da atıştırmalık olarak tüketilir. Ayrıca çay saatlerinde de sık sık tercih edilir.
HAZIR YUFKADAN PATATESLİ BÖREK TARİFİ
Patatesli börek hemen hemen herkesin bildiği bir börek türüdür ancak çıtır çıtır olması birçok kişi için sorun olabilir. Bizim tarifimiz ise sosu sayesinde pastane usulü börekleri aratmayacak bir lezzete sahip olacak.
Bu tarifimiz hazır yufkadan hazırlanan patatesli börek için geçerlidir. Deneyen herkesin memnun kaldığı bu tarifi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.
4 yufka
Bir yemek kaşığı sirke
Bir çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı un
İç malzemeleri için:
3 adet haşlanmış patates
Bir yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet kuru soğan
Kırmızı toz biber
Karabiber
Tuz
Üzeri için:
Bir adet yumurta sarısı
HAZIR YUFKADAN PATATESLİ BÖREK NASIL YAPILIR?
Haşlanmış patatesleri minik minik doğrayın.
Soğanları robottan geçirin ve suyunu sıkın.
Ardından soğanları bir çay bardağı sıvı yağda rengi pembeleşinceye kadar kavurun.
Patatesleri tavaya ekleyin. Üzerine tuzu ve baharatları ilave edin.
Tüm malzemeleri harmanladıktan sonra tavayı ocaktan alın ve bir kenarda ılımaya bırakın.
Bir yemek kaşığı sıvı yağı, unu, sirkeyi kıvam alana kadar çırpın.
Yufkaları üçgen şeklinde kesin.
Her bir üçgen dilimini fırça yardımıyla soslayın. Böreğin çıtır çıtır olmasını sağlayacak püf noktası bu sosta saklıdır.
Hazırladığınız iç harçtan bir yemek kaşığı alın ve böreğin geniş kısmına dağıtın. Şimdi sigara böreği gibi sarın.
Tüm yufkaya aynı işlemi uygulayın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Üzerine börekleri yerleştirin.
Böreklerin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.
Dilerseniz susam da serpiştirebilirsiniz.
Börekleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.