TARIMDA DEV ADIM

TARIMDA DEV ADIM

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Karatay Belediyesi, Saraçoğlu’nda atıl durumda olan arazileri ihya ediyor. Türkiye’ye örnek olacak proje kapsamında “Tarım Okulu” uygulaması gibi projelere imza atılacak

PROJE KISA SÜREDE AÇIKLANACAK

Tarımsal üretimin başkenti Konya’da Türkiye’ye örnek olacak yeni bir projenin startı verildi. Detayları önümüzdeki günlerde düzenlenecek toplantı ile açıklanacak proje ile Konya’da Tarım Okulu kurulacak. Konya Büyükşehir Belediyesi ve Karatay Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilecek proje Saraçoğlu Mahallesi’nde yürütülecek.

GÜZEL İŞLER İÇİN BİSMİLLAH

Bölgede atıl durumda bulunan araziler sürülüp ekilirken Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da çalışmalara refakat edip ekim mibzerlerine binerek tohumları toprakla buluşturdular. “Güzel işler için Bismillah” dediklerini ifade eden başkanlar projenin tüm Türkiye’ye örnek olacağını söylediler.

turkiyeye-ornek.jpg

EĞİTİM VE ÜRETİME TAM DESTEK

Tarıma, tarımsal üretime ve tarım eğitimine verdiği destek ile dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi daha önce Yerli Tohum Milli Tarım Projesi’yle ilkokul öğrencilerine yerli tohum bilinci kazandırmış ve bugüne kadar 162 okulda 20 bin 406 öğrenciye tohum eğitimi vermişti. Büyükşehir Belediyesi ayrıca öğrencilere “İlk Bahçem Seti” vererek uygulamalı olarak tere veya roka ekimi yaptırıyor.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.