“Temiz Deniz, Temiz Dünya” sloganıyla etkinlik düzenlendi

“Temiz Deniz, Temiz Dünya” sloganıyla etkinlik düzenlendi

Dünya Çevre günü olması sebebiyle, Türkiye’de de bu kapsamda çeşitlik etkinlikler düzenleniyor.

1-7 Haziran tarihlerinde kutlanan Çevre Haftası, Muğla’da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Program kapsamında Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü personeli, Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Kıyıkışlacık Mahallesinde bulunan ve kazı başkanlığını Selçuk Üniversitesi Arkeoloji bölümünden Prof. Dr. Asuman Baldıran’ın yürüttüğü İasos Antik Kenti’ni ziyaret ettiler.

Çevre Haftası, Muğla Valiliği koordinesinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Muğla İl Müdürlüğü’nce1-7 Haziran Çevre Haftası etkinlikleri “Temiz Deniz, Temiz Dünya” sloganıyla düzenlenen etkinliklerle 2 Haziran Cuma günü Muğla’nın Menteşe ilçesinde kamu çalışanları ve bisiklet derneklerinin katılımı ile Düğerek-Ortaköy yolu güzergâhı bisiklet turu ile start verdi. Etkinlikler, Dost Treaking grubu ile Menteşe ilçesi Saburhane Meydanı’ndan başlayarak Değirmendere Kanyonu’na yürüyüş ile devam etti.

4 Haziran Pazar günü ise, program kapsamında Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü personeli, Milas’ın Kıyıkışlacık Mahallesi’nde bulunan İasos Antik Kenti’ni ziyaret etti.

Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Sayın Emin Oral Bülbüloğlu ve beraberinde ziyarette bulunan kurum personelleri, İasos antik kenti kazı Başkanı Prof.Dr. Asuman Baldıran’danantik kent ve kazı çalışmaları hakkında bilgi aldı. Daha sonrasında ise tüm personeller ve kazı ekibi ile birlikte çevre etkinliği gerçekleştirildi.

Zengin, tarihi ve kültürel mirasıyla Türkiye’nin en önemli tarihi noktalarından biri olan İasos Antik Kentindeki bu etkinlik ile tarihin ve doğanın korunması, gelecek nesillere aktarılması ve temiz çevre temasıyla farkındalık oluşturuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.