Topaklanma olmuyor. 33 yıllık aşçıdan Konya usulü Tarhana çorbasının püf noktası

Topaklanma olmuyor. 33 yıllık aşçıdan Konya usulü Tarhana çorbasının püf noktası

33 yıllık Aşçı Münir Şükrü Kan yaptığı paylaşımla tarhana çorbasına lezzet katan 2 tüyoyu ve tarhana çorbası tarifini paylaştı

Konya usulü tarhana çorbasını lezzetli hale getirmek için püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. Aşçı Münir Şükrü Kan'ın tarifi ile evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu lezzetli çorbayı denemenizi tavsiye ediyoruz.

Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan tarhana çorbası, Türk mutfağının en sevilen yemekleri arasında yer alıyor. Ancak tarhana çorbasını lezzetli hale getirmek için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. Bu noktaları sizler için 33 yıllık deneyimiyle aşçı Münir Şükrü Kan'dan öğrendik.

mynet.com'da aktarılanlara göre; Lezzetiyle tam not almış tarhana çorbası tarifi araştırılmaya başlandı. Soğuk kış aylarında içinizi ısıtacak bu çorba hastalıklara karşı da sizi koruyacak! Akşama ne yapacağınızı düşünüyorsanız tarhana çorbası öğle, akşam yemeği için güzel bir başlangıç olabilir... İşte tarhana çorbası tarifi...

maxresdefault.jpg

Malzemeler:

- Yarım su bardağı tarhana
- 1 adet kuru soğan
- 2 çorba kaşığı kıyma
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet domates mates
- 2 adet sivri biber
- Yarım çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 4 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı soğuk su

maxresdefault-1-fzas.jpg

Püf Noktası:

Tarhanayı ıslatırken soğuk su, pişirme suyunda da sıcak su kullanmanız ve ilk pişim anında sürekli karıştırmanız önerilir.

Adım Adım Pişirme:

1. Bir tencere içinde erittiğiniz sıvı yağın içine ince doğranmış soğanları atın ve pembeleşinceye kadar karıştırın.

2. İnce kıyılmış sivri biberleri ve kıymayı tencereye ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

3. Ayrı bir kapta yarım su bardağı tarhanayı bir bardak soğuk suyla ıslatın ve iyice eritin.

4. Tenceredeki soğan ve biberlerin üzerine yarım çorba kaşığı salçayı ekleyerek karıştırın. 2 dakika normal ateşte karıştırdıktan sonra 4 bardak sıcak suyu ekleyin.

5. Tenceredeki su kaynayınca içine, ıslatmış olduğunuz tarhanayı yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Yaklaşık 3 dakika kaynama süresinde tarhanaların top top olmaması için karıştırmaya devam edin. Pişen çorbanızı servis tabaklarına alın.

6. Kızdırılmış ayrı bir tavada tereyağını eritin. Eriyen tereyağının üzerine pulbiber ve karabiber ekleyerek hazırladığınız sosu, servis tabaklarına aldığınız çorbanın üzerine gezdirerek, çorbayı servise hazır hale getirin.