Zeytinyağlı barbunyaya lezzet katıyor! Tencereye 1 tatlı kaşığı ekleyin
Barbunya tarifi oldukça lezzetli ve besleyici bir yemek tarifidir. Barbunya, protein, lif, vitamin ve mineral bakımından zengin bir besindir. Ayrıca düşük yağ içeriğiyle de sağlıklı bir seçenektir. Barbunya yemeği yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunmaktadır.
Zeytinyağlı barbunya yaparken bilmeniz gereken lezzet sırrı. Barbunya yemeği pişirmeden önce malzeme listesine mutlaka kimyon eklemelisiniz. Kimyon sayesinde hem barbunya gaz yapmayacak hem de çok lezzetli olacak.
BARBUNYA YEMEĞİNİN TARİFİ NASILDIR?
Öncelikle barbunya yemeği pişirirken gerekli olan malzemelerin listesini sizlerle paylaşacağız. Sabah.com.tr sitesindeki içeriğe göre; İşte gerekli malzeme listesi
MALZEMELER
2 su bardağı barbunya
½ çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 diş sarımsak
2 patates
2 soğan
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI
Barbunya yemeği tarifi için ilk adım olarak geniş bir tencere ayarlayalım.
Zeytinyağı ve salçaları tencereye alın.
Soğanları ince dilimler şeklinde doğrayın. Domates ve patatesleri de küçük küpler halinde doğrayın.
Domates, soğan ve patatesleri tencereye aldıktan sonra malzemeleri iyice karıştırın.
Tencere içine barbunyaları ve incecik kıyılmış sarımsağı ilave edin.
Güzelce kavurmuş olduğunuz barbunyaların daha sonra üzerine şeker ekleyin ve biraz daha kavurun.
Ardından suyunu ve tuzunu ekleyip kısık ateşte ağzı kapalı şekilde pişmeye bırakın.
Suyunu çeken barbunyanız piştikten sonra ocaktan alın ve biraz dinlenmeye bırakın.
Barbunya yemeğiniz servise hazırdır. Afiyet olsun…
Kaynak:BBN