ARA KONYASPOR’A İYİ GELMEDİ

ARA KONYASPOR’A İYİ GELMEDİ

Konyaspor, Dünya Kupası arası sonrasında yeniden başlayan Süper Lig’de çıktığı 3 maçta da galip gelemedi

Katar’da 20 Kasım-18 Aralık tarihleri arasında düzenlenen 2022 Dünya Kupası nedeniyle Spor Toto Süper Lig’e yaklaşık 50 günlük ara verilirken, Konyaspor uzun ara sonrasında lige iyi başlayamadı. Yeşil-beyazlılar, Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından ligde bugüne kadar 3 karşılaşmaya çıkarken, bu karşılaşmalarda galibiyet sevinci yaşayamadı ve Avrupa hedefinden önemli kayıplar verdi. 2022 yılının son resmi maçında 15. haftada Alanyaspor’u konuk eden Anadolu Kartalı, taraftarı önünde ilk yarıyı 1-0 önde kapatmasına karşın ikinci yarıda beraberliği zor kurtardı ve sahadan 2-2’lik skorla ayrıldı.

16. haftayı fikstür gereği maç yapmadan geçiren Konyaspor, 17. haftada yine sahasında düşmeme mücadelesi veren Sivasspor ile karşı karşıya geldi. Sivas ekibi karşısında ilk yarıyı 1-1’lik beraberlikle kapatan Konyaspor, ikinci devrede bir kez daha öne geçmesine karşın son dakikalarda kalesini gole kapatamadı ve 90 dakikayı 2-2’lik beraberlikle tamamladı. Yeşil-beyazlı temsilcimiz son olarak da İstanbul deplasmanında son iki maçını 4’er golle kazanan Fatih Karagümrük ile kozlarını paylaştı.

İlk yarıyı beklenmedik bir şekilde ve kötü oyunla 2-0 mağlup kapatan Anadolu Kartalı, ikinci 45 dakikada ise tam tersi iyi bir görüntü çizerek, istekli ve mücadeleci futbol sergiledi. Temsilcimiz, Diouf’un golleriyle sahadan 3-3’lük beraberlikle ayrıldı. Dünya Kupası arası sonrasında ligde 3 maçta da kazanamayan yeşil-beyazlılar, bu süreçte rakip fileleri 7 kez havalandırırken, kalesinde de 7 gol gördü. Konyaspor, bu süreçte tek galibiyetini ise Türkiye Kupası 5. Tur mücadelesinde 1. Lig ekibi Bodrumspor karşısında 3-2’lik skorla elde etti ve adını son 16 turuna yazdırdı.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.