Emre Belözoğlu, İlhan Palut'u neden hedef aldı?

Emre Belözoğlu, İlhan Palut'u neden hedef aldı?

Emre Belözoğlu, 1-0 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası Konyaspor çalıştırıcısı İlhan Palut'u hedef almıştı. Belözoğlu, "İlhan Palut ben ve Nuri'den (Şahin) rahatsız demişti. Emre Belözoğlu, neden İlhan Palut'u hedef aldı? İşte yanıtı..

Emre Belözoğlu, Trabzonspor yenilgisi sonrası beIN Sports muhaberinin, "beIN Sports muhabirinin, "Büyük takımlara göre eğlimizde daha iyi kadrolar yok dediniz. Nuri Şahin, İlhan Palut gibi isimleri futbol camiası daha fazla konuşmaya başladı..." sözleri üzerine "İlhan Palut ben ve Nur'den (Şahin) rahatsız. Bizim biraz daha erken çıktığımızı söylüyor. Bizden rahatsız. Sıkıntı yok. Biz İlhan Palut'un başarısından rahatsız değiliz. Biz onun başarılı olmasını istiyoruz. Birileri bir şekilde bu mesleği icra etmeye çalışıyor. Hak etmediğim hiç bir şey istemedim. Saha içinde de böyleydi. Ancak birinin yaşadığı başarıyı dışarıdan biri sahiplenmeyebilir. Ama birbirimizin başarılarıyla, yakaladığı en azından futbola katettiği değerlerle beraber paylaşarak, beraber mutlu olarak ilerletebiliriz. Günün sonunda da bence futbol kazanabilir. Birbirimize bu tarz yakıştırmalar yaparak, bunları konuşarak çok fazla ilerleyebileceğimiz düşünmüyorum. O bizi eskiye götürür. Yeni diyorsak ki eskiye de değer vermemiz gerekir. Söyleyebieceklerim bundan ibaret" ifadelerini kullanmıştı.

İlhan Palut, Emre Belözoğlu için ne demişti?
Emre Belözoğlu, Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut'u geçen ay verdiği bir röportajdaki sözleri nedeniyle hedef aldı. İlhan Palut, geçen ay Tivibu Spor'a verdiği bir röportajda şöyle konuşmuştu,

"Genç isimlerin Süper Lig'de görev almaya başladılar" yorumu üzerine, "Pro-lisans benim üzerimde kesinlikle baskı yaratıyordu. Çok şükür çağırdılar ve başarıyla kursumuzu tamamladık. Geçen sene Adana Demirspor maçında pro-lisans haklarıyla çalışmaya başladım. Takıma antrenman yaptırabiliyorsunuz. Takımın taktiğini belirleyebiliyorsunuz. Kenardan uyarılar yapabiliyorsunuz ama maç önü maç sonrası takımınızı temsil edemiyorsunuz. Bu bence bir eksikliktir.

Bu noktada pro-lisans'la çalıştığım için daha rahatım. Bunu bekleyen arkadaşlarımız var. Oğuz hocamızın başında olduğu TFF antrenörlük işleri, kursa alıp, antrenör alım kriterlerini güncelleme çalışmaları yapıyor. Korkunç bir şekilde Milli Takımda bir iki maç oynayan oyunculara bile ya da Süper Lig'de bir kaç maç oynayan oyunculara çok korkunç iltimaslar var. Tamam onlar mükemmel futbolculardı, iyi kariyerleri vardı. Tamam çok iyi değerlerdi. Ama bunun itibarını da ekonomik olarak kazancını da yaşadılar. Antrenörlüğe de 5-0 önde başlamalarına hiçbir şekilde gerek yok.

Burada çok değerli antrenörler var. Onlar da değerli. Bir teknik adamın bir maç milli olmasını ben dört sene antrenörlük yaparak tolere edemiyorum. Bu sistemin kesinlikle değişmesi gerekiyor. Bu Oğuz hocam ve Hamit Altıntop önderliğinde değişiyor.

Kimse üst düzey futbol oynadı diye önden bu yarışa girmesin. Bu şekilde faal olarak çalışan antrenörlerimiz, kulüplerini röportajlarda temsil etmeye çalışsın. Bu yanlış anlaşılmasın. Emre Belözoğlu çok büyük bir kariyer. Çok iyi bir teknik adam. Aykut Hoca çok iyi bir kariyerdi, çok iyi bir teknik adam. Şenol Hocam öyle. Ama İlhan Palutlara da bir şans tanınsın. Jose Mourinho, Nagelsmann (Julian) futbolcu değildi. Avrupa ülkelerinde işler böyle yürümüyor. Antrenörlük kabiliyeti olan kişilere öncelik tüanınıyor. Ülkemizde de bunun değişeceğini düşünüyorum ama pro lisans'ın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Sadece bir kağıt olarak düşünmüyorum. O kursa çok değerli hocalar geldi, çok değerli analistler geldi. O kurs sonrası futbola bakış açımız bir nebze değişti. Ama antrenörlük kabiliyeti bir adım daha önde."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.