Konya yeni bir futbol kulübü daha kazandı. Teknik direktör imzaladı

Konya yeni bir futbol kulübü daha kazandı. Teknik direktör imzaladı

Şehrin iş, siyaset ve spor camiasına yön veren insanlarının yetiştiği Konya’nın en ünlü bölgelerinden Akkise, futbol takımına kavuştu

Futbol tutkusu önde olan iller arasında yer alan 2 futbol kulübü ile profesyonel liglerde temsil edilen bununla birlikte amatör spora olan ilgisini hiç kaybetmeyen Konya yeni bir futbol kulübüne daha kavuştu.
Konya’da yiğitlerin harman olduğu, şehrin iş, siyaset ve spor camiasına önemli isimlerin yetiştiği Akkise’nin artık futbol takımı var.
Ali Arlı Başkanlığında kurulan Ahırlı temsilcisi Akkisespor, alt yaş kategorilerinde ve A takım projesiyle Konya amatör futbolunda yer alacak. Akkisespor’da antrenörlüğe de geçtiğimiz sezon Hüyükspor ile başarılı bir sezon geçiren Gökhan Korkmaz getirildi.

whatsapp-image-2024-10-16-at-09-54-29.jpeg

AKKİSE HAKKINDA
Akkise Konya il merkezine 80 km ve Ahırlı ilçe merkezine 16 km uzaklıktadır. 1956 tarihinde belde olmuştur. Taşeli yöresinin en eski Türk yerleşim birimidir. 1238 tarihli camisi buna kanıttır. Antik çağda Likaonya ülkesinde Gorgorômeis aşireti kalesi idi.

whatsapp-image-2024-10-16-at-09-54-29-1.jpeg

Nüfus genelde tarım ve hayvancılıkla uğraşır. Suğla arazisi bölgenin en büyük tarım arazisidir. Şeker pancarı, buğday, arpa, nohut ve elma gibi ürünler üretimde başı çeker. Her yıl mayıs ve haziran ayında geleneksel bahar şenlikleri yapılır. Büyük bir katılımın olduğu şenliklerde çeşitli görsel ve yöresel eğlenceler düzenlenir.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum