Konyaspor sahaya moralli çıkacak! Buruk için mağlubiyet sırası

Süper Lig’e Kasımpaşa galibiyeti ile başlayan Konyaspor sezonun ilk iç saha maçında bugün Galatasaray’ı konuk ediyor. Akşam oynanacak maç ile ilgili Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’un Konyaspor’a karşı maçlarında ilginç bir tablo ortaya çıktı.
Konyaspor sahaya moralli çıkacak! Buruk için mağlubiyet sırası

Konyaspor, Trendyol Süper Lig’in 2.haftasına dahil maçta bugün kendi sahasında ve seyircisi önünde Galatasaray’ı ağırlayacak. Lige Kasımpaşa deplasmanında aldığı 3-2’lik galibiyet ile başlayan Yeşil-beyazlılar, bu sezon kendi evinde oynayacağı ilk lig maçında son şampiyon Galatasaray karşısına da puan ya da puanlar umuduyla çıkacak.
TARAFTARDAN YOĞUN İLGİ
Anadolu Hükümdarı, saat 21.00’de Medaş Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda oynanacak olan zorlu maç öncesi oldukça moralli. Tüm hesaplarını en az 1 puan üzerine kuran Konyaspor zorlu maçta taraftarından da büyük destek görüyor. Konyaspor ile Galatasaray arasında oynanacak maç öncesinde yaklaşık 30 bin bilet satışı yapıldı. Maç saatine kadar sayının daha da artması ve stadın büyük ölçüde dolması bekleniyor.
ÇAMDALI: HEDEF KAZANMAK
Konyaspor Teknik Direktörü Ali Çamdalı da sahaya kazanmak için çıkacaklarını söyledi. Çamdalı, “İlk haftayı galibiyet ile bitirmek ve moralli başlamak önemliydi. Bunu sağladık. Maç maç gidip maç maç düşünelim istiyoruz. Şimdi önümüzde zorlu bir Galatasaray maçı var. Umarım taraftarlarımız ile güzel bir atmosferde güzel bir akşam yaşarız” diye konuştu.

haber6dzt3311082024000635.jpg

GALATASARAY İLE 47. RANDEVU
Konyaspor, Trendyol Süper Lig'in 2.haftasında ağırlayacağı Galatasaray ile 47. kez karşı karşıya gelecek. İki ekip Süper Lig'de bugüne kadar 46 kez karşılaştı. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar 33 kez sahadan galip ayrılırken, yeşil-beyazlılar ise 5 defa rakibini mağlup etti. 8 karşılaşmada eşitlik bozulmadı. Galatasaray'ın 89 golüne, Konyaspor 31 golle karşılık verdi.
SON 9 MAÇTA BERABERLİK YOK
Galatasaray ile oynadığı son iki Süper Lig maçını üçer gol yiyerek kaybeden Konyaspor, lig tarihinde rakibinden bu şekilde üst üste üç mağlubiyet almadı. Konyaspor'a konuk olduğu son dört Süper Lig maçının üçünü kaybeden Galatasaray (1G), daha önceki toplam 19 ziyaretinde daha az mağlubiyet almıştı (13 G, 4 B, 2M). Konyaspor ile Galatasaray arasında oynanan son dokuz Süper Lig maçından beraberlik çıkmazken süreçte Konyaspor 3, Galatasaray ise 6 kez kazandı.
BURUK İÇİN MAĞLUBİYET SIRASI
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’un Konyaspor’a karşı maçlarında ilginç bir tablo ortaya çıktı. Teknik direktörlük kariyerinde Konyaspor'a konuk olduğu dokuz Süper Lig maçında sırasıyla birer galibiyet ve mağlubiyet alan Okan Buruk (5 galibiyet ve 4 mağlubiyet), son karşılaşmayı 2023/24 sezonunun son haftasında bu statta 3-1 kazanmıştı. İstatistiklere göre Buruk için yenilgi sırası geldi!
KONYASPOR’UN MUHTEMEL 11’İ
Konyaspor Teknik Direktörü Ali Çamdalı, Galatasaray karşısında ilk 11’de çok fazla değişiklik yapmayacak. Kasımpaşa 11’ini bozmayı düşünmeyen Çamdalı’nın sadece Aleksic konusunda tereddüt yaşadığı ve Sırp oyuncunun ilk 11’e göz kırptığı öğrenildi. Temsilcimizin Galatasaray karşısına Slowik, Uğurcan, Adil, Damjanovic, Guilherme, Jevtovic, Ufuk, Ndao, Pedrinho, Yusuf (Aleksic) ve Umut Nayir 11’i ile çıkması bekleniyor.

Kaynak:Veli SÖYLEMEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.