KONYASPOR TOPBAŞI YAPIYOR

KONYASPOR TOPBAŞI YAPIYOR

Konyaspor, bugün saat 17.30’da Kayacık Tesisleri’nde toplanacak ve 30 Mayıs Salı günü deplasmanda oynayacağı Sivasspor maçının hazırlıklarına başlayacak

KONYASPOR’da izin sona eriyor. Spor Toto Süper Lig’de fikstür gereği 35. haftayı maç yapmadan (BAY) olarak geçiren arabam.com Konyaspor, 36. hafta mücadelesinde 30 Mayıs Salı günü saat 20.00’de deplasmanda Sivasspor ile karşı karşıya gelecek. Alanyaspor deplasmanı dönüşü 5 günlük izine ayrılan yeşil-beyazlılar, bugün saat 17.30’da Koyuncu Grup Kayacık Tesisleri’nde toplanacak ve Sivasspor maçının hazırlıklarına başlayacak. Anadolu Kartalı’nda sakatlığı süren isimlerin dışında tüm futbolcular bugünkü çalışmamada yer alacak. Yeşil-beyazlılar, hazırlıklarını hafta boyunca günde yapacağı tek idmanlarla sürdürecek. Konyaspor, programda değişiklik olmaması halinde 29 Mayıs Pazartesi günü Sivas’a giderek kampa girecek.

SÜPER Lig’de 49 puanla altıncı sıraya yükselen Konyaspor, zorlu Sivas deplasmanında da kazanarak ilk 5 iddiasını kalan haftalara taşımaya çalışacak. Sezonun ilk yarısında iki takım arasında Konya’da oynanan maç 2-2’lik skorla sona ermişti. Yeşil-beyazlılar hem rakibinden rövanşı almak, hem de altıncı basamaktaki yerini sağlamlaştırmayı hedefliyor. Öte yandan Konyaspor’un başarılı file bekçisi İbrahim Sehic, gösterdiği performans ile sezona damgasını vuruyor. 2020-2021 sezonu başında Erzurumspor’dan ayrılarak Konyaspor’a imza atan Bosna Hersekli kaleci İbrahim Sehic, yeşil-beyazlı formayla üçüncü sezonunda da başarılı bir performans sergiliyor. Sezona oldukça etkili ve formda başlayan İbrahim Sehic, ilk 6 maçta kalesini gole kapatmayı başararak adını Konyaspor tarihine yazdırmayı başardı.

GALATASARAY maçında gördüğü kırmızı kart ve daha sonra yaşadığı sakatlıktan dolayı performansında düşüş yaşayan, ancak buna rağmen maçlarda oldukça iyi performans gösteren 34 yaşındaki file bekçisi, sezonun sonuna gelinirken yeniden formunu yükseltti. Bu sezon Konyaspor formasıyla ligde 26 ve UEFA Konferans Lig’inde 4 maça çıkan Sehic, toplamda 30 karşılaşmada forma giydi. Süper Lig’de çıktığı 26 karşılaşmanın 8’inde kalesini gole kapatmayı başaran Sehic, kalesinde 25 gol gördü. Maç başına 1.04 gol gören Sehic bu alanda ligin en iyi kalecileri arasında yer alıyor. Sehic aynı zamanda yakaladığı yüzde 78’lik kurtarış yüzdesi ile bu alanda tüm rakiplerini bırakarak ilk sırada yer alıyor. Sehic’in Konyaspor ile 2025 yılının sonuna kadar sözleşmesi bulunuyor.

Kaynak:Veli SÖYLEMEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.