KONYASPOR’da Altyapı Damgası

KONYASPOR’da Altyapı Damgası

Konyaspor altyapısı sezona damga vururken, takımlar başarıdan başarıya koştu. Yıllar süren çalışmaların ve yapılan hamlelerin karşılığı alınmaya başlandı

Akademi sevindirdi

KONYASPOR Altyapısı 2022-2023 sezonuna başarılarıyla damga vurdu. Konyaspor Akademi Ligi’nde 3 ayrı yaş kategorisinde şampiyonluğa uzandı. U14, U15 ve U16 mücadele ettikleri gruplarda şampiyonluk sevinci yaşadı. Konyaspor’un tarihinde ilk kez Akademi Ligleri’nde iki takımımız Türkiye çapında derece elde etti. Konyaspor U16 Türkiye ikinciliğine ulaşırken, U14 takımı ise Türkiye üçüncüsü oldu. Yine akademi içinde yetişen futbolculardan; Mehmet Ali Büyüksayar, Mehmet Erdoğan, Deniz Ertaş ve Ataberk Karababa A takıma yükseldi.

Profesyonelliğe geçiş

42 NUMARALI formayı gururla giyen Mehmet Ali Büyüksayar 7’si Süper Lig, 2’si Türkiye Kupası olmak üzere 9 remi maçta yeşil-beyazlı formayı terletti. Yine akademiden çıkan futbolculardan; Adem Eren Kabak 2.Lig ekibi Şanlıurfaspor’da, Ahmet Karademir ise Karaman Futbol Kulübü formasıyla göz doldurdu. Böylelikle Konyaspor altyapısından yetişerek profesyonelliğe adım atan futbolcularımız hem A takıma ve hem de Türk futboluna kazandırıldı. Yine Konyaspor altyapısında yetişen 14 isim 3.Lig’de mücadele veren 1922 Konyaspor’un iskeletini oluşturdu.

Sistemli çalışmanın karşılığı

ÖZELLİKLE; Hüseyin Mert Uyanıker, Hüseyin Biber, Erkan Sasa, Yaşar Kavas, Çağdaş Şendur, Fatih Mankır bu sezon tüm dikkatleri üzerine çekti. Konyaspor altyapısı 3-4 sezon boyunca doğru yapılanmanın ve sistemli çalışmanın karşılığını özellikle bu sezon hem kazandırdığı futbolcular ile hem de Türkiye’de derece elde eden takımlarıyla elde etmiş oldu. Konyaspor akademisi doğru yapılanmanın sonucu olarak genç milli takımlara sayısız oyuncularda kazandırdı. Ülke genelinde alt yapılar arasında parmakla gösterilen konuma ulaşan Konyaspor Akademisi doğru planlama ve sistemli çalışmalar ile tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Gelecek bu çocukların

TATLICAK Tesisleri’nin satılmasından sonra tesis ve saha problemlerinin yaşanmasına rağmen yoluna devam eden yeşil-beyazlı kulübün altyapısı çalışmalarında ödün vermedi. Konyaspor Akademisinde yetişen ve başarıdan başarıya koşan bu gençlerin 1922 Konyaspor ve Konyaspor A takımında daha fazla şans bulmasının önemine dikkat çeken deneyimli spor adamları bu oyuncuların Türk futboluna damga vuracağına dikkat çekiyor. Ayrıca pilot takım uygulamasında bu oyunculara daha fazla şans verilmesi ve dışarıdan daha az transfer yapılması halinde Konyaspor altyapısındaki futbolcuların A takıma ulaşmasının daha kolay olacağı görüşü benimseniyor. *TOLGA DURMAZ

3f28139d-0ec4-4fdb-a720-e7fc338a8f55.jpg

0b45591d-e3df-4be0-8204-234e2bff7f21.jpg

f4d7edc2-e61e-4d36-a3e3-6102ff7cc7d2.jpg

78e9994f-c609-4b5f-beb9-48748f7132c2.jpg

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum