Potada gidişat kötü

Potada gidişat kötü

Konyaspor Basketbol, mağlubiyet serisine İzmir deplasmanında da son veremedi. Sezona iyi başlamasına karşın sonrasında büyük düşüş yaşayan yeşil-beyazlılar, üst üste dokuzuncu yenilgisini aldı ve son sıraya demir atarak ligde kalma şansını iyice azalttı

TÜRKİYE Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden ve son sıraya demir atan AYOS Konyaspor Basketbol, kötü gidişatına İzmir deplasmanında da son veremedi. Pazar günü Aliağa Petkimspor’a konuk olan yeşil-beyazlılar, maçın genelinde vasat bir oyun sergileyerek salondan 96-85 mağlup ayrıldı ve üst üste dokuzuncu maçını da kazanamayarak ligde kama umutlarını iyice azalttı. Konyaspor Basketbol’da, sakatlık problemi devam eden ve yüzde yüz hazır durumda olmayan Amerikalı uzun Jordan Morgan 23 sayı, 9 ribaunt ile öne çıktı. Rasheed Sulaimon 16 sayı, 2 ribaunt, 4 asist, Jarell Eddie 13 sayı, 6 ribaunt, 2 asist, Sinan Sağlam da Sinan Sağlam 11 sayı, 3 ribaunt, 4 asistle oynadı. Ligdeki son galibiyetini Ocak ayı başında deplasmanda Manisa Büyükşehir Belediyespor karşısında alan AYOS Konyaspor Basketbol, bu galibiyetin ardından adeta kazanmayı unuttu.

KONYASPOR Basketbol, bu karşılaşma sonrasında oynadığı maçlarda sırasıyla Pınar Karşıyaka, Beşiktaş, TOFAŞ, Fenerbahçe Beko, Gaziantep Basketbol, Türk Telekom, Merkezefendi Belediyespor, Anadolu Efes ve Aliağa Petkimspor’a mağlup olarak büyük bir düşüş yaşadı ve son basamağa demir attı. Yeşil-beyazlılarda, kötü gidiş nedeniyle Merkezefendi Belediyespor yenilgisi sonrasında Sinan Çambel ile yollar ayrılırken, Başantrenörlük görevine Can Sevim getirildi. Ancak, büyük umutlarla takımın başına getirilen Can Sevim de Konyaspor Basketbol’a ilaç olamadı. Temsilcimiz, Sevim yönetiminde çıktığı Anadolu Efes ve Aliağa maçlarını kaybederek, yeşil-beyazlı taraftarlara büyük hayal kırıklığı yaşattı.

SÜPER Lig’de normal sezonun tamamlamasına 7 hafta kalırken, Konyaspor Basketbol bu süreçte maksimum galibiyet alarak, rakiplerinin puan kayıplarını bekleyecek. Ancak, yeşil-beyazlıların kalan maçlarına bakıldığında oldukça zorlu bir fikstürün yeşil-beyazlı temsilcimizi beklemesi, camiayı karamsarlığa itiyor. Potanın Kartalları, 24. hafta maçında 8 Nisan Cumartesi günü sahasında Darüşşafaka ile karşılaşacak. Bugünü izinli geçiren yeşil-beyazlılar, hazırlıklarına yarın yapacağı idmanla başlayacak.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.