TRANSFER FİYASKOSU!

TRANSFER FİYASKOSU!

Yeşil-beyazlıların son 2 sezonunda yaptığı transferlerin büyük kısmından istenen verim alınamadı

23 TRANSFER YAPILDI

19 AYDIR Konyaspor’un başkanlığını yürüten Fatih Özgökçen döneminde yeşil-beyazlılar transferde sınıfta kaldı. Özgökçen başkanlığında 23 transfere imza atılırken, bu oyuncuların birçoğu kadroya girmekte bile zorlandı. 23 transferden çok az sayıdaki futbolcu beklenen performansı gösterirken, Özgökçen yönetiminin bu dönemdeki transfer notu düşük oldu. 5 Haziran 2021’de yapılan olağanüstü genel kurulda göreve gelen Fatih Özgökçen ve yönetimi, kongre sonrası yaz transfer döneminde 8 transfer gerçekleştirdi.

fiz-by1wuaifpzn.jpg

SERDAR GÜRLER FİYASKOSU

BU transferlerden Oğulcan istenen katkıyı veremezken, Serdar Gürler yönetimin sözleşmeye eklettiği fesih bedelini kullanarak devre arasında elini kolunu sallayarak takımdan ayrıldı. Yine bu dönemde renklere dahil olan futbolculardan Mpoku 29 maçta 3 gollük katkı ile takımın kötüleri arasında yer aldı. Çorumspor’dan alınan Nafican Yardımcı ise sadece 18 dakika forma şansı bulabildi. Hilmi Kulluk döneminde kiralanan Konrad Michalak’ın ise bu dönemde bonservisi alındı. 2021 yaz döneminde ekibimiz ayrıca Soner ve Çekici’yi renklerine bağlarken Ahmed Hassan ise kiralık olarak kadroyla dahil oldu.

e5ocpyaxoaaoyop.jpg

AHMED HASSAN ELDEN KAÇTI

BU futbolculardan da Soner istikrarlı görüntüyü bir türlü veremezken, Çekici de sıklıkla yaşadığı sakatlıklar nedeniyle takımdan uzak kaldı. Şüphesiz ki takıma en büyük katkıyı sağlayan isim olan ve Konyaspor formasını giydiği 33 maçta 11 gol atan Ahmed Hassan ile ise kiralık sözleşmesi bittikten sonra yeni anlaşma zemini bulunamayarak bir transfer başarısızlığına daha imza atıldı. Yeşil-beyazlı kulübün 2021-22 sezonunun devre arasında yaptığı Alberk Koç, Uğurcan Yazgılı ve Amilton transferleri de vasatı aşamayan transferler arasına yazıldı.

fqjyuk2wubemtfo.jpg

SADECE CALVO VE A.OĞUZ

BİR önceki sezonun oturmuş kadrosu ve teknik adam katkısıyla transferde yaşanan başarısızlığa karşın sezonu 3.sırada bitirerek adını Avrupa Kupalarına yazdıran Konyaspor’da ne yazık ki beklenen transfer başarısı birkaç futbolcu dışında 2022-23 sezonu yaz döneminde de yakalanamadı. Bu dönem transferlerinden Calvo ve Ahmet Oğuz takımın değişmez isimleri arasına girerken, Muhammet Demir ise beklentilerin altında kalarak 18 maçta 5 gollük katkı verebildi. Yeşil-beyazlıların yeni transferlerinden; Pavicic, Cebrail, Uche Ikpeazu, Kahraman Demirtaş, Erhan Erentürk, Yasir Subaşı, Bruno Paz ve Robert Muric ise takıma girmekte zorlandı. Büyük umutlarla transfer edilen Mame Diouf ise 16 haftada bekleneni veremedi. *TOLGA DURMAZ
3462498-1200x627.jpg

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.