Bu lezzet alışkanlık yapıyor: Pilavcı Muhsin
İKİ KİLO PİRİNÇLE BAŞLAYAN HİKAYE
Sektöre ilk giriş hikayelerinden bahseden Muhsin Yaşar,"Biz ilk tavuk pilav olarak eşimle bu işe başladık. Ben gündüz çalışıyordum akşam eşim ben işten dönene kadar pilavı hazırlıyordu. Pilavı gece seyyar araçla satıyordum. Uzun süre böyle devam ettik. Bizim 2 kilo pirinçle başlayan maceramız 5 kiloya çıktı. Sonra araçlarımızı artırdık,4 farklı noktada bu işe seyyar olarak devam ettik. 11 yıl devam eden seyyar satışını işletmeye taşıma kararı aldık. Bosna’da işletmemizi kurduk" dedi.
DİKKAT ALIŞKANLIK YAPAR
Pilavın adeta yiyenlere bağımlılık yaptığını ifade eden Yaşar,"Bir kere yiyenler bu tadın bağımlısı oluyor. Sloganımız 'dikkat alışkanlık yapar' bu sözün hakkını da veriyoruz. Bu slogan tam yerinde oldu diyebilirim. Gece geç saatlere kadar işletmemize ve seyyar araçlarımıza yoğun talep oluyor. Buraya gelen misafirlerimiz duvardaki not alanlarına yazı yazıyorlar. Bu lezzet vazgeçilmezimiz oldu diyorlar. Bu bizi mutlu ediyor" diye konuştu.
MERAM'DAN YOĞUN TALEP
Bosna'ya ilk işletmelerini açmış olmalarına rağmen Meram'dan yoğun talep gördüklerini söyleyen Yaşar; "Pilavın her çeşidi biz de mevcut; ‘sade, nohutlu, tavuklu, ciğerli, etli, kuru fasulyeli, denizaltı pilav ve atom şeklinde pilavlarımız var. Ayrıca turşu suyu ile de servis ediyoruz.
Gelen müşterilerimiz ağırlıklı olarak senelerdir seyyar satışta daimi olan müşterilerimiz oluyor. Ayrıca Meram’dan çok yoğun talep alıyoruz. Bosna’ya henüz işletmemizi yeni açtık ama ilerleyen süreçte yeni şubeler neden olmasın. Taleplere karşılık vermek için elimizden geleni yapacağız" şeklinde sözlerini sonlandırdı.Nihal KAVAK
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.