Damak tadının vazgeçilmez lezzeti; Boşnak Mantısı
Sektöre giriş hikayesini anlatan Deniz Hediye; “Mutfak merakım çocukluğumdan bu yana hep vardı. İki üniversite mezunuyum ama atanamadım. Eşimin de hep esnaflık yapmam üzerine hayali vardı. Özellikle benim mutfaktaki deneyimimi aktarmamı çok istiyordu. Ankara'da Boşnak böreği yedim ve çok beğendim. Sonra videolarla yapılışını izleyerek profesyonelleşmeye çalıştım. İlk olarak ıspanaklı Boşnak böreği yaptım. Çocuklarım ve çevremdekiler tadını çok beğendi. Bu iş üzerine yoğunlaşmam gerektiğine kanaat getirdim. İnstagram’ da bir hesap açtım ama aklımda satış haricinde tamamen yaptıklarımı sayfada paylaşma düşüncesi vardı. Kısa süre içinde bir markanın Konya’ya İzmit'ten gelen ve Boşnak mantısı, böreğini seven çalışanı benimle iletişime geçti. “İzmit’te çok meşhur ama Konya’da bulamıyorduk, sipariş alır mısınız?” dedi. O gün satış yapmaya başlayacağım ve yoğunluğumun artacağı hiç aklıma gelmemişti. Konya'da bu kadar Boşnak ve göçmen olduğunu bilmiyordum. Ciddi bir geri dönüş oldu. Çalışma hikayem o gün başladı. Şu an kıymalı Boşnak mantısı ve patatesli, ıspanaklı, kıymalı, peynirli Boşnak böreği yapıyoruz” dedi.
İŞİM EVİ AŞMIŞTI
İş yerini açma süreci hakkında bilgi veren Hediye; “İlerleyen süreçte işletme tutmak zorunda kaldım. Çünkü işim evi aşmıştı. Makineleşme imkanım olmuyordu. Derin dondurucum vardı. Bir tane de ek olarak aldım. Çünkü bu börek ve mantı hemen olacak bir yemek değil. Dondurulmuş olarak satmak zorundayım. Ayrıca gelip görmek isteyen çok fazla olunca bir iş yerine geçmeliyiz dedim. Yemek alanında Konya’da herkesin yapmadığı farklı bir alan oldu. Bu da beni ileriye taşıdı. Şu an bulunduğum iş yerime taşındım. Kuzenim Eren aşçılık mezunu o da benim en büyük yardımcım oldu. Birlikte güzel işler çıkarmaya devam ediyoruz” diye konuştu.
HAYALİM İŞİN İMALATÇISI OLMAK VE TOPTAN ÜRÜN VERMEK
Gelecek hedeflerinden bahseden Hediye; “Boşnak mantısı ve böreği su böreğine alternatif ve pişme süresi uzun bir börektir. Közde pişirme ile olacak ve köz yarım saat bekleyecek ardından, pişmesi için 45 dakika beklemek gerekecek. Hız çağında bu kadar bekleyebilecek kimse yoktur. Bu sebeple gelen misafirlere pismiş servisimiz yok. Yerimizi sadece üretimi kolaylaştırmak için açtık. Misafirlerimize kapımız açık, paket servis veya gel al servis ile hizmet veriyoruz. Gelecekte hayalim ise bu işin imalatçısı olmak ve toptan ürün vermektir. Bir gün gerçek olacağına inanıyorum” şeklinde sözlerini sonlandırdı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.