Doğa temelli okul; Yeni Orman Anaokulu
Kurumun kuruluşuna kadar geçen süreçten bahseden Şerife Bülbül Meneviş,“1984 yılında Karaman’ın Başyayla ilçesinde doğdum. İlk ve orta okulu Ermenek’te, lise öğrenimimi Karaman Anadolu lisesinde tamamladım. Erciyes üniversitesi matematik bölümünü 2007 yılında birincilikle tamamladım. Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde yüksek lisansımı yaptım. 2 yıl özel kurumlarda matematik öğretmenliği yaptıktan sonra Konya’da özel bir kurumda anaokulu müdürlüğü ve alternatif eğitim sistemleri üzerine koordinatörlük görevini 8 yıl sürdürdüm.12 yıldır okul öncesi eğitim sektörünün yöneticilik ve eğitim koordinatörlüğü görevini yürütmekteyim. 2018 yılında kendi anaokulumu açtım. Şu an dördüncü yılımıza giriyoruz” dedi.
YENİ BİR EĞİTİM MÜMKÜN
Eğitimlerin açık ve kapalı alanlarda sürdürüldüğünü dile getiren Meneviş,“Kurumum 2018 yılından bu yana waldorf ve orman pedagojisi üzerine 3 yıldır hizmet vermektedir. Kurumum, ilk açıldığı günden bu yana ‘Yeni bir eğitim mümkün’ sloganıyla yola çıkmıştır. Bu anlayışla faaliyetlerini yürütmektedir. 3-6 yaş arası çocuklarımıza eğitim hizmeti vermekteyiz. Çocuklarımıza İngilizce, jimnastik alanında branş dersleri verilmektedir. Haftanın bir gününde de ormana giderek orman pedagojisi alanında eğitimlerini orda devam ettirmektedirler. Ayrıca okulumuzun bahçesini hem yaz mevsimlerinde hem de kış mevsimlerinde aktif ve etkili bir şekilde kullanmaktayız. Açık hava bizim için önemlidir. Kışın nasıl çıkıyorsunuz sorularıyla çok karşılaşıyoruz bunun için ‘soğuk hava yoktur yanlış kıyafet vardır’ felsefesine inanarak çocuklarımızı hava koşullarına uygun giydirerek bizim dersliğimiz olan açık havaya çıkarıyoruz ve eğitimlerimizi orda sürdürüyoruz” diye konuştu.
DOĞA-ÇOCUK-OYUN
Klasik sistemin dışında olduklarını söyleyen Meneviş, “Birçok konuda hassasiyetim olmasına rağmen içlerinde enönemlisi çocukların ihtiyaçlarının doğru zamanda, doğru şekilde karşılanması ve onların güvenliklerinin sağlanmasıdır. Velilerimizin bize geldiklerinde söyledikleri ve kullandıkları ortak bir cümle var ‘Çocuğumuz mutlu olsun yeterli hocam’ onların bu istekleri karşılıyoruz. Klasik bir eğitim süreci içerisinde olmadığımız ve çocukları, oyunla- eğitimin içerisinde gözlem yaptığımız için çocuklarımız mutlu oluyorlar. Çocuk mutlu olunca velilerimiz de mutlu oluyor. Ortak bir düşünce paydamız var, bu da doğa-çocuk-oyun paydasıdır. Bir matematikçi olarak memnuniyet derecesini de şu şekilde ifade edebilirim mezun öğrencilerimizden sonra devam etmesi gereken çocuklarımızın %95’ i kayıtlarını yeni dönem için yenilemektedir. Bu da bizi mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.
TERTEMİZ YÜREKLERE DOKUNMAK PAHA BİÇİLEMEZ
Öğrencilerle yaşadıkları duyguların paha biçilmez olduğunu dile getiren Meneviş,“Aslında eğitimin en riskli alanında hizmet veriyoruz bunun bilincindeyiz. Maksimum hassasiyet ve gayret içerisindeyiz, bu durum gün sonunda yorgunluklara neden olsada, tertemiz yüreklere dokunmak onlarla beraber olmak, gülmek,oynamak kimi zaman onların nazlarını çekmek paha biçilemez. Bazı soruların cevapları yok bizde onu yaşamak ve anı hissetmek lazım.Anda ve akışta yaşadığımız o kadar çok duygu var ki tarifi kolay değil maalesef” diye konuştu.
İLK KURULAN ORMAN OKULU
Kurumların kendine has farkları olduğunu ifade eden Meneviş, “Her kurumun kendi içerisinde farklılıkları vardır.Konya’da okul öncesinde hizmet veren çok kaliteli kurumlar var.Hepsinin hizmet verdiği veli kitlesi de farklılık gösteriyor. Kurumum Konya’da açık hava ve orman okulu olarak ilk kurulan orman okuludur. Hava şartları ne olursa olsun çocukları doğayla buluşturmayı amaç ediniyoruz. Doğa bizim sınıfımız. Bizi farklı kılan en temel nokta da bu sanırım. Doğal doğadan anda ve akışta” şeklinde sözlerini sonlandırdı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.