Doğrul: Öğretmenlerimizin dinlenmeye ihtiyacı var

Doğrul: Öğretmenlerimizin dinlenmeye ihtiyacı var

Türk Eğitim-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Veli Doğrul, 2020 Mart ayından buyana zor bir süreç geçiren öğretmenlerin telafi eğitimiyle okulda tutulmamasını istedi

2020-2021 eğitim-öğretim yılının tamamlanmasının ardından, Milli Eğitim Bakanlığı’nca "Telafide Ben de Varım" programı uygulanacak. Telafi eğitimlerinin, 5 Temmuz-31 Ağustos arasında gerçekleştirilmesi planlanıyor. Ancak 2020-2021 eğitim-öğretim yılını yorucu bir şekilde geçiren öğretmenler, dinlenmek istiyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türk Eğitim-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Veli Doğrul, 2020 yılının Mart ayından buyana öğretmenlerin zor bir süreç yaşadığını anımsattı. Öğretmenlerin birçok yeni uygulamayla karşı karşıya kaldığını belirten Doğrul, şöyle devam etti, “Bunlar nelerdi diye sorarsanız; ara tatile denk gelen kapanmayla birlikte öğretmenlerin il dışına çıkıp çıkamayacağı konuşuldu. İl dışına çıkanların geri gelmesi istendi, ancak şehirler arası yolculuk yasaklandı daha sonra gevşemeye rağmen ardından toplu araçla seyahat yasaklandı. Bu süreçte okul kapalıysa öğretmenleri başka alanlarda değerlendirelim düşüncesi ortaya atıldı ve Vefa Destek guruplarında öğretmenlerimize aktif görev verildi. Ardından filyasyon denilen malum hastalığa yakalanan kişilerin ikametlerinde olup olmadığını denetleme görevi verildi. Bununla yetinilmedi daha sonra açılmaması gereken işyerlerini denetleme görevi verildi. Görev tanımında olmamasına rağmen birçok öğretmen arkadaşımız bu görevleri özveriyle yerine getirdi. Ne yazık ki sürekli alanda ve risk altında olmanın sonucunda birçok arkadaşımız kovid-19’a yakalanarak hayatından oldu. Bakanlık bir düzenleme yaparak bu görevlerle beraber asli görevinizi de yapın diyerek uzaktan eğitim başlattı. Bu eğitim nasıl olacak tartışmaları arasında EBA üzerinde olacak denildi, EBA yetersiz kalınca ZOOM’da da girebilirsiniz denildi. Bu seferde öğrenci derse katılmasa ek ders verilip verilmeyeceği tartışması başladı. Kimi verilir dedi kimisi verilmez dedi. Sonra yüz yüze eğitim yapabiliriz denildi ilkokullar dönüşümlü bir okula geldi bir gelmedi. Sekizinci ve On birinci sınıflar arada sırada okula geldiler, ara sıra gelmediler.  Sınav olacak mı olmayacak mı tartışmaları arasında kimi sınav oldu kimi daha sonra sınavlara alındı. Ancak öğretmenlerimiz gerek LGS gerek açık lise ve gerekse YGS sınavlarına katılarak aktif görev aldılar ve bu görevlerini de başarıyla tamamladılar. Bu süreçte bazı meslek liselerimiz toplumun maske ve dezenfekte ihtiyacını karşılamak için yoğun gayret gösterdi. Hatta bazıları da kurumların yemek ihtiyaçları için mutfak kurmaya başladılar. Tabi ki bu okullardaki öğrencilerimizin uygulama dersleri de vardı ve ihmale gelmiyordu.  Ardından işyerlerinde staj gören öğrencilerin denetimlerinde koordinatörlük görevi üstlendiler.

Son tahlilde karneler verilecek mi verilmeyecek mi tartışmaları başladı. Kimi bilgisayar üzerinde verilsin dedi kimi yok karne düzenlensin demeye başladı.”

DİNLENMEYE İHTİYAÇLARI VAR

2 Temmuz itibariyle karnelerin verildiğini, 2020-2021 eğitim-öğretim yılının tamamlandığını belirten Doğrul, “Bu yıl kapandı gibi görünse de aslında bakanlığa göre okullar kapanmadı. Telafi eğitimi yapılacaktır. Burada da gönüllüler oldu, gönülsüzler oldu. Sonuç itibarıyla kamuda çalışanlar arasında sağlıkçıların bu süreçte hakları asla inkar edilemez ancak öğretmenler kadar stres yaşayan bir başka meslek gurubunun olduğunu düşünmüyoruz. Çünkü belirsizlik ve kendisini hazır hissetmediği alışık olmadığı birçok görevin içinde buldu. Bu kadar stres yaşayan öğretmenimizin telafi eğitimi diyerek yeniden okulda tutmayın. Bırakın onların da sevdikleriyle hasret gidermeye ihtiyaçları vardır, dinlenmeye ihtiyaçları vardır. 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılına dinlenmiş olarak girmiş olsunlar!” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.