Eğitim ve Teknoloji bir arada

Eğitim ve Teknoloji bir arada

Yüksek teknolojiye sahip makineler ve etkin bir uygulamalı eğitim ile sanayinin ihtiyaç duyduğu her alana nitelikli eleman yetiştiren Konya Ticaret Odası Teknoloji ve Eğitim Kampüsü Konya ve ülke ekonomisine katkı sağlıyor

KTO Karatay Üniversitesi tarafından 2019 yılında Konya ve bölge ekonomisine hizmet vermek üzere kurulan Konya Ticaret Odası Teknoloji ve Eğitim Kampüsü (KTOTEK) sahip olduğu güçlü teknolojik altyapısı ve yetişmiş insan kaynağı ile ekonomiye katkı sağlıyor ve  bilgi ve birikimin iş dünyasına aktarılması noktasında köprü vazifesi görüyor. Eğitim dünyasının köklü temsilcisi KTO Karatay Üniversitesi, Karatay Medresesi’nden almış olduğu tarihi sorumluluğun gereği insanlığın geleceğini şekillendirecek başarılara imza atmak için çalışmalarını sürdürüyor. Temel vizyonunu Karatay Medresesi’nin 800. Yılı olan 2051’de bir dünya üniversitesi olmak olarak belirleyen KTO Karatay Üniversitesi basın tanıtım programı düzenledi. Üniversite yerleşkesinde başlayan program KTOTEK ve Hava Parkı gezileriyle devam etti.  KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Bayram Sade, “Programımızı 3 lokasyon şeklinde ve saha da gerçekleştirmek istedik. Yapılan etkinliklerimizi görsele dönüştürdük. Teknoloji ve Eğitim Kampüsümüz oldukça kapsamlı bir kampüs ve Türkiye’de böylesine kampüs yok. Yine Türkiye’de tek olan kendi hava parkımızla da dikkatleri üzerimize çekmeyi başarıyoruz” dedi.

Eğitim ve Teknoloji bir arada

KTO Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ticaret Odası Teknoloji ve Eğitim Kampüsü bünyesinde büyük önem verdikleri Dış Ticaret Merkezi’nin 2019 yılında faaliyetlere başladığına dikkat çekerek, “Hedef pazar hedef müşteri temsili olmak üzere verdiğimiz hizmet doğrultusunda firmalarımız yüzde 70 başarı sağladı. İhracat yapmak isteyen firmalarımıza ücretsiz destek veriyoruz. Sanayi ve okul iş birliği ile köprü vazifesi görüyoruz” diye konuştu.

Eğitim ve Teknoloji bir arada

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ 554 KİŞİYE EĞİTİM VERDİ

KTO bünyesindeki Mesleki Eğitim Merkezi ise 2015 yılında projelendirilen çalışmaları 2019 yılında tamamlayıp okulların yanı sıra firmaların ihtiyacını karşılayan mezunları kurslarla yetiştirip sektöre kazandırıyor.  Yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan merkezde 173 öğretmen eğitim alırken mühendislik fakültelerinde ve meslek yüksel okullarında okuyan kursiyerler eğitimlerine devam ediyor. Pandemi sürecine rağmen kısa sürede 554 kişiye eğitim imkanı sunan Mesleki Eğitim Merkezi  14 farklı atölyede ücretsiz eğitim imkanı sunuyor.

Eğitim ve Teknoloji bir arada

KTO Başkanı Öztürk, “Mesleki Eğitim Merkezimizde 14 derslik mevcut. Eğitimlerin tamamı uygulamalı. Teorik kısım az.  Atölyelerimiz butik. Her bir atölyemiz bağımsız kendi grubu ile eğitim gerçekleşiyor. Grup sayımız 12-13 kişi ile sınırlı. KTO Yönetim Kurulu Üyelerinin isteği ile makinelerimizin çoğu Konya’dan alındı. 2020 Ağustos ayında eğitimlere başladık. İşsiz arkadaşlarımız Web sitemizden müracaatlarını gerçekleştirebiliyorlar. Konya’da toplan 44 mesleki eğitim kurumu var. Bizim farkımız fiziki mekanlar sorunlardan arındırılmak. Makine sistemlerimiz de son sistem. Başarımız buradan geliyor ve köprü görevi üstleniyoruz. Sertifikalarımızda öğrencilerin aldıkları puanların detayları yazıyor. Bu da sanayi sistemi için önemli. Yeni kurulmasına rağmen bizim sertifikalarımızla ASELSAN’da işe başlayan kursiyerlerimiz mevcut. Bayanlar da ilgi gösteriyor. 5 bayan arkadaşımızı da mezun ettik. Bu arkadaşlarımız her alanında profesyonel oldular” diye konuştu.

Eğitim ve Teknoloji bir arada

TİCARET VE SANAYİ MESLEK YÜKSEK OKULU

 KTOTEK bünyesindeki KTO Karatay Üniversitesi Ticaret ve Sanayi Meslek Yüksek Okulu’nu da “Sanayide konumlandırılan ilk okullardan biriyiz” diye tanıtan ve üniversite-sanayi işbirliğine dikkat çeken Başkan Öztürk, “Konya sanayimizin büyük çoğunluğunda tarım makineleri mevcut. Pek çok alanda üretim var ama o yüzden alanımızda kaynaklı birleştirmeye önem verdik. Alınan makinelerin bedelleri yüksek olsa da alınması yönünde çaba sarf edildi. Konum olarak iştiraklere yakın olmak büyük avantaj. Dış ticaret ve mekatronik alanında sertifika ile yardımcı oluyoruz. Yine kendi laboratuvarlarımız mevcut. Sanayide konumlandırılan ilk okullardan biriyiz. Öğrenci sayımız 278. BU yıl 2 program ilk mezunlarını verecek. Hatta öğrencilerimiz gerekli networku sağlayarak iş teklifi almaya başladılar” dedi.

MODEL FABRİKA İLE VERİMLİLİK ARTIYOR

Konya Sanayi Odası ile birlikte yapılan Model Fabrikanın da amaçlar doğrultusunda başarılı bir şekilde faaliyetlerini yürüttüğüne dikkat çeken Başkan Öztürk, “Operasyonel verimliliği artırmayı amaçlayan, istihdam kapasitesi ve verimlilikleri artırmak amacıyla kurulan model fabrikada her şeyi uygulamalı olarak anlatıyoruz. Asıl maksat firmalarımıza makine montaj hatları nasıl senkronize edilir onu öğretmektir. Amacımız teori ve uygulamayı bir arada göstermek ve işletmelerimizin katma değerlerini ideal noktalara getirmeyi sağlamaktır. Buradaki çalışmalarımızı da pek çok firma ile uyguladığımız projelerle yürütüyoruz. Anacımız Konya’da verimliliği artırmak ve teknolojiyi daha ileri boyuta taşımak” şeklinde konuştu. (Ayşegül Ertul Mıhoğlugil)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.