Konya ve Karamanlı Kobi’lere Mentörlük Desteği Verilecek

Konya ve Karamanlı Kobi’lere Mentörlük Desteği Verilecek

Konya Valiliğinin koordinasyonuyla TR52 Konya-Karaman Bölgesi’nde yer alan KOBİ’lere yönelik olarak Ar-Ge, yenilikçilik ve kurumsallaşma gibi çeşitli alanlarda destek sağlayacak KOBİMentör Projesi’nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Konya Valiliğinin koordinasyonuyla Mevlana Kalkınma Ajansı ve İnnopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi işbirliği ile TR52 Konya-Karaman Bölgesi’nde yer alan KOBİ’lere yönelik olarak Ar-Ge, yenilikçilik ve kurumsallaşma gibi çeşitli alanlarda mentörlük desteğinin sağlanarak işletmelerin rekabet gücünün artırılması amacıyla yürütülen KOBİMentör Projesi’nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

İnnopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde gerçekleştirilen toplantıya, Vali Vahdettin Özkan, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Şakir Uslu, Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Konya Sanayi Odası ve İnnopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı, Konya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı, İnnopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü, Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsalı ve çok sayıda sanayici katılım sağladı.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Vali Özkan, yaptığı konuşmasında “Dünyadaki rekabet gücümüzü arttırmak için birlikte proje üretmenin çok kıymetli olduğunu ifade etmek istiyorum. Şehrimizde bu kültürün oluşması, bu iklimin oluşması hepimiz açısından önemli. Esas olan insana dokunmaktır. İnsanın yaşam kalitesini arttırmaktır. Mevcut üretim modelimizi ve mevcut potansiyelimizi daha yüksek seviyelere çıkararak devam ettirmeliyiz. Dünyanın bütününde, bu rekabetin içinde olacağız. Dolayısıyla hem bireysel yaşam kalitemizi arttırmak hem ailemizin yaşam kalitesini arttırmak hem şehrimizin ve ülkemizin maddi ve manevi kalkınması için her alanda yapmamız gerekenler var. Bu konuyla ilgili ulusal düzeyde devletimizin ortaya koymuş olduğu stratejik hedefler var. Bu hedeflere ulaşmak için de bize düşen Ulusal Sanayi Stratejimizde de belirtildiği üzere yüksek derecede katma değer oluşturan, yeşil dostu ve küresel rekabet gücümüzü kavileştirecek bir düzlem içinde üretmektir. Bilgi ve teknoloji alanında yaşanan hızlı gelişmeler karşısında hızla aksiyon alabilecek, yenilikçi ve rekabet gücü yüksek KOBİ’lerin sayısının artması ülkemizin gelecek hedefleri açısından büyük önem arz etmektedir. Ancak bu sayede hem ekonomik hem de beşeri kalkınmayı sağlamış oluruz. Buradan hareketle projeci bir yaklaşımla çalışmaya dâhil olan ve kendi potansiyelinin üzerine koymak için istekli olan tüm firmalarımızı ve bu firmalarımızı ortak paydada bir araya getiren Mevlana Kalkınma Ajansı ve İnnopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi çalışanlarını kutlamak istiyorum” dedi.

Şehrimizde hem belediyelerimiz hem meslek kuruluşlarımız, sanayi odamız, ticaret odamız ve borsamız tarafından yürütülen çalışmaların ve birlikteliğin üniversite-kamu-sanayi iş birliğine üst düzeyde katkı sunduğuna da değinen Vali Özkan, “Ulusal Sanayi Stratejimizin altını dolduracak projeler ve faaliyetlerle çaba ve gayret içerisinde olan ve şehrimizin her açıdan gelişimine katkı sunan tüm kurumlarımızı tebrik ediyorum. Bugün bizleri bir araya getiren ve amaç ve hedefleri açısından büyük önem arz eden bu projenin, sonuçları itibariyle de üretim, ar-ge ve inovasyon, kurumsallaşma, ihracat ve istihdam gibi alanlarda şehrimize ve bölgemize büyük kazanımlar sağlayacağına olan inancımız tamdır. Bu temennilerle projenin hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Program, açılış konuşmalarının ardından İnnopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Teknoloji Transfer Ofisi Direktörü ve KOBİMentör Proje Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Muharrem Hilmi Aksoy yaptığı sunun eşliğinde katılımcılara proje hakkında bilgiler aktarmasıyla son buldu.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.