Konya'da boya fabrikasında büyük yangın

Konya'da boya fabrikasında büyük yangın
Konya'da bir boya fabrikasında yangın çıktı. Kısa sürede gökyüzünü kaplayan siyah dumanlar korkulu anlar yaşatırken itfaiye yangına müdahale etti

Konya'da bir boya fabrikasında yangın çıktı. Kısa sürede gökyüzünü kaplayan siyah dumanlar korkulu anlar yaşatırken itfaiye yangına müdahale etti.

Yangın, merkez Selçuklu ilçesi Büyükkayacık Mahallesi Organize Sanayi Bölgesi Evrenköy Caddesinde bulunan bir boya fabrikasında başladı. Çıkış nedeni henüz bilinmeyen yangın yanıcı ve parlayıcı maddeler nedeniyle kısa sürede büyürken, alevlerin neden olduğu simsiyah dumanlar gökyüzünü kapladı. Zaman zaman patlamaların da meydana geldiği ve korkulu anlar yaşatan yangına ilk müdahale Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa süre önce sanayi bölgesine kazandırılan ve sanayi yangınlarında uzman kadrosu bulunan Organize Sanayi İtfaiyesi tarafından yapıldı.

Yangın söndürme çalışmaları devam ederken, polis ekipleri çevrede geniş çaplı tedbir aldı. Yangın nedeniyle Konya-Ankara karayolu ile fabrikanın olduğu caddeye bağlanan bazı yollar trafiğe kapatıldı.

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Yangın, Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne ait 3 araç, 32 itfaiye aracı ve 17 su tankerinin müdahalesiyle yaklaşık 3 saat sonra kontrol altına alındı.

İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürülen yangının ardından, tedbir amaçlı trafiğe kapatılan Konya-Ankara kara yolu açıldı.

Dumandan etkilenen 6 işçiden 5'i hastaneye kaldırıldı, 1'i ise ayakta tedavi edildi.

Bu sırada yangını duyan işçilerin aileleri de fabrika önünde yoğunluk oluşturdu.

whatsapp-image-2022-08-09-at-16-28-01.jpeg

whatsapp-image-2022-08-09-at-16-30-01.jpeg

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.