MEVKA’DAN ENGELLİ BİREYLERİN İSTİHDAMINA DEV DESTEK

MEVKA’DAN ENGELLİ BİREYLERİN İSTİHDAMINA DEV DESTEK

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından ilan edilen 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karaman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Ajansa sunulan “Üretimde Ben de Varım – Korumalı İşyeri Projesi” destek almaya hak kazandı.

Proje sözleşmesi Mevlana Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı ve Karaman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Servet Türegün tarafından imzalandı.
Sözleşme imza töreninde ayrıca projenin ortakları arasında yer alan Karaman İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve aynı zamanda Ayrancı Kaymakamı Evren Çakır, Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Karaman İş ve Çalışma Kurumu Müdürü Şevket Sarıkaya, Karaman Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Şaban Yıldırım ve projeye maddi destek sağlayan Express Medya adına Kemal Önder Demirkollu hazır bulundu.
Söz konusu projeye Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından 1.400.000,00 TL destek sağlanacak. 
Atılan imzaların ardından proje ile ilgili görüşlerini dile getiren Mevlana Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, “Uyguladığı farklı finansman mekanizmaları ile bölgemizde daha önce üretim, istihdam, ticaret, eğitim, sağlık hizmet, turizm gibi farklı alanlarda şehrimizin gelişimine katkı sunan Ajansımız, bugün imzalarını attığımız proje ile de ilimizde bulunan engelli bireylerin istihdamına büyük bir destek vermiş durumda. Gerek ülkemizin ve gerekse de şehrimizin nüfusunun önemli bir kısmını oluşturan engelli bireylerin, topluma diğer vatandaşlarla eşit seviyede katılımlarının ve sosyal olarak hayatlarını devam ettirebilmelerinin önündeki en önemli engellerden biri de istihdam olarak karşımıza çıkmaktadır. Hayata geçirilecek olan projenin odak noktası olan engelli gençlerimizin, vatandaşlarımızın istihdam edilerek hem kendi hem de şehrimiz ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlayacak olmaları konusunu bu noktada çok değerli ve anlamlı bulduğumu özellikle belirtmek istiyorum. Bunun yanı sıra projenin hayata geçirilmesiyle birlikte engelli vatandaşlarımızın istihdam edilerek özgüvenlerinin geliştirilmesi ve olumlu benlik algısı oluşturulması ile mesleki bilgi ve beceri kazanmalarının amaçlanması projeyi daha da önemli hale getirmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle projenin hazırlanarak sunulmasında emeği geçen ve katkı sunan tüm kurumlarımıza ve projeye destek veren ajansımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Ardından destek verdikleri proje hakkında ayrıntılı bilgi veren MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı, “Ajans olarak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız koordinasyonunda KOBİ’lere, kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına yönelik olarak yürüttüğümüz mali ve teknik destek programları ile bölgemizde yer alan illerimizin her alanda gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Yine bu amaçtan hareketle geçtiğimiz aylar içerisinde “İstihdam Edilebilirliği Artırmak” “Sosyal Girişimcilik ve Yenilikçilik” “Sosyal İçerme” ve “Sosyal Sorumluluk” olmak üzere dört ayrı öncelikte kısa adı “SOGEP” olan “Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı” kapsamında proje çağrısı ilan ederek Konya-Karaman Bölgesi’nin sosyal açıdan gelişmesinin desteklenmesini, insan odaklı projelerin ortaya çıkarılmasını, istihdamın artırılmasını ve dezavantajlı grupların hayata daha aktif katılımlarının sağlanmasını hedeflemiştik. Bu kapsamda Karaman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Ajansımıza sunulan “Üretimde Ben de Varım – Korumalı İşyeri Projesi” Bakanlığımız tarafından uygun görülerek destek almaya hak kazandı. Proje ile Karaman ilimizdeki engelli bireylerin istihdam edileceği, yenilikçi ve örnek teşkil edecek bir iş ortamı oluşturarak istihdam edilebilir düzeyde olan engelli bireylerin sosyo ekonomik hayata katılabilmelerinin sağlanması hedeflenmektedir. Bu hedef doğrultusunda Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tahsis edilecek bir binada, korumalı işyeri statüsünde bir çorap üretim atölyesi kurularak 15 yaşını doldurmuş 30 engelli vatandaşımızın istihdam edilmesi planlanmaktadır. Ayrıca kurulması planlanan atölyede İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından 100 engelli bireye meslek edindirme, iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri verilmesi, RAM tarafından ailelere yönelik bilinçlendirme eğitimleri verilmesi de projenin hedefleri arasında yer almaktadır. Ajansımız desteği ile hayata geçirilecek olan proje ile engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama ekonomik anlamda da katılabilmeleri, öncelikle kendi sonra ülke ekonomilerine katkı sağlayabilmeleri, mesleki bilgi ve beceri kazanabilmeleri, ilimizde girişimcilik ve üretime katılma konularında olumlu bir bakış açısı kazandırılması, yapılacak uygulamanın iyi uygulama örneği olarak yer alması ve görünürlük-tanıtım faaliyetleri ile birlikte diğer şehirlerde de benzer uygulamaların gerçekleştirilmesine örnek oluşturması gibi etkiler de beklenmektedir. Kurum olarak büyük önem verdiğimiz projenin yakın takipçisi olacağımızı ve bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu tür projelere destek vermeye devam edeceğimizi ifade ederek projenin hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

MEVKA’DAN ENGELLİ BİREYLERİN İSTİHDAMINA DEV DESTEK
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.