Selçuklu Belediyesinin Bilecik-Söğüt Kültür Turları başladı

Selçuklu Belediyesinin Bilecik-Söğüt Kültür Turları başladı
Selçuklu Belediyesi tarafından “Geçmişten Geleceğe Selçuklu’dan Söğüt’e” temasıyla düzenlenen Bilecik- Söğüt kültür turlarında ilk günün etabı tamamlandı.

Selçuklu Belediyesi tarafından düzenlenen ve yoğun ilgi gören Bilecik-Söğüt Kültür Turları’nda yeni etabın ilk turu gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde YHT ile Konya’dan hareket eden ilk kafile gün boyu Bilecik ve Söğüt’ün tarihi ve kültürel zenginliklerini yerinde gördükten sonra akşam yine YHT ile Konya’ya dönüş yaptı. Turun ilk etabına katılanlar geziden duydukları memnuniyeti paylaştıkları fotoğraflarla ölümsüzleştirdiler.

Kültür gezisi kapsamında Bilecik’e giden vatandaşlar, Bilecik’in tarihi ve eşsiz güzelliklerini, Osman Gazi’nin Osmanlı Beyliği'nin temellerini attığı ve bir dönem Osmanlı Devleti'ne başkentlik yapan Söğüt ilçesini ve Söğüt’ü fetheden Ertuğrul Gazi'nin kabristanını da ziyaret etti. Ecdadın zengin mirasına yerinde şahitlik eden katılımcılar gezi boyunca Padişahlar Tarih Şeridi, Orhan Gazi Cami, Şeyh Edebali Türbesi, Bilecik Türbesi, Bilecik Yaşayan Şehir Müzesi, Söğüt Kültür Müzesi, Kuyulu Mescit, Söğüt Ulu Cami ve Pelitözü Göleti de ziyaret etti.

Selçuklu Belediyesi “Geçmişten Geleceğe-Selçuklu’dan Söğüt’e Kültür Turları” kapsamında 10 Eylül tarihine kadar her gün Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile Konya'dan Bilecik ve Söğüt’e günü birlik ziyaret düzenleyecek. Toplamda 1200 vatandaşın faydalanacağı etkinlikler 40’ar kişilik bay, bayan ve evli çift gruplar halinde devam edecek. Sabah 06.50’de YHT ile Konya Tren Garı’ndan Bilecik’e hareket edecek olan kafileler Bilecik ve Söğüt'te profesyonel rehber eşliğinde sürdürülen kültür turunun ardından yine aynı günün akşamında yüksek hızlı tren ile Konya'ya dönüş gerçekleştirecek.

Başkan Pekyatırmacı “Bilecik- Söğüt gezimiz ecdadımızın mirasına ışık tutacak”

Geçmişten Geleceğe-Selçuklu’dan Söğüt’e Kültür Turları ‘nın yeni etabını gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı,“Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız tarihi ve kültürel gezimiz olan Bilecik Turunun yeniden hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. Ecdadımızın mirasına ışık tutacak olan gezinin ilk turunu tamamladık. Belediyemizin kültürümüzü daha yakından tanıma adına gelenek haline getirdiği bu gezimizden tüm katılımcılarımızın memnun kalacağına inanıyorum. Bilecik ve Söğüt turumuza katılacak olan tüm hemşehrilerimizde önemli bir anı bırakacak olan bu gezimizin hayırlar getirmesini diliyorum.” Dedi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.