Tatilde Konya Bilim Merkezi’nde neler var?

Tatilde Konya Bilim Merkezi’nde neler var?

Bilimsel sergiler, atölye ve etkinlikler ile zengin bir içerik oluşturan Bilim Merkezi sömestr tatilini dolu dolu geçirecek.

Konya Bilim Merkezi yarıyıl tatilinde ziyaretçilerine unutulmaz deneyimler sunacak. Yeni bilimsel sergiler, atölye ve etkinlikler ile zengin bir içerik oluşturan Bilim Merkezi “en az bir gününüzü bize ayırın” diyerek öğrencilere çağrıda bulunuyor.

Atölye etkinliklerinden bazıları randevulu ve ücretli olacaktır. Katılmak istediğiniz ücretli atölye seansı için arayıp randevu oluşturmanız gerekiyor. Randevusu olmayan ziyaretçiler atölyelere katılamayacak. Atölyenin olduğu gün en az 15 dakika öncesinden Konya Bilim Merkezinde olup danışmadan ödeme yapıp bilet alınması. gerekiyor.

Giriş ücretleri ise yetişkinler için 7 TL, 3 yaş üzeri çocuk ve öğrenciler için ise 5 TL olarak belirlendi.

İşte Bilim Merkezi’nin yarı yıl etkinlikleri

1.jpg

3. MATEMATİK FESTİVALİ BAŞLIYOR

Matematik Festivalinde gerçekleştirilen etkinlikler ile bireylerin bağımsız ve özgün matematiksel düşünme becerilerini oluşturmaları, düşüncelerini açık ve net belirtebilmeleri, verileri sistematik olarak düzenleyip yorumlayabilmelerini amaçlanıyor. Ayrıca, problem çözme becerilerini geliştirmeleri ve bu becerileri gerçek yaşam problemlerini de içeren matematiksel problemleri çözmede kullanmaları ve matematiğe ilgi duyan her yaştan bireyi bir araya getirmeyi amaçlanıyor.

2.jpg

Konya Matematik Festivali yaş sınırlaması olmaksızın matematiğe meraklı herkese açıktır. Her yaş grubuna hitap edebilecek etkinlikler yer alıyor. Matematik festivali kapsamında; atölye çalışmaları ve deneylerin yanı sıra interaktif matematik sergi düzenekleri de yer alıyor.

3.jpg

BİLİM MERKEZİ NEDİR?

Bilim merkezleri, farklı yaş gruplarından ve farklı birikime sahip bireyleri bilimle buluşturarak, bilim ve teknolojiyi toplum için anlaşılır ve ulaşılır bir hale getirmeyi ve bilim ve teknolojinin önemini toplum gözünde artırmayı amaçlayan; deneysel ve uygulamalı etkinlikler içeren, ziyaretçilerini denemeye ve keşfetmeye teşvik eden; kamu yararı gözeten, kar elde etmek amacıyla kurulmayan, kamu ya da özel sektör kaynakları ile finanse edilen merkezlerdir.

Sessiz ortamlarda, cam vitrinlerin ardında sergilenen, dokunulması yasak objelerden oluşan klasik müze kavramının aksine bilim merkezleri ziyaretçilere aktif şekilde gezebilecekleri, dokunabilecekleri, deneyebilecekleri sergiler ve dinamik ortamlar sunmaktadır.

4.jpg

Bilim merkezleri, günlük olaylara bilimsel bir bakış açısıyla yaklaşabilme yönünde bir ufuk açmaktadır. Herkesin yaratıcı düşünebileceğini ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirebileceğini göstermektedir. Özellikle küçük yaştaki ziyaretçilerin kendi başlarına karar verebilen ve sorumluluk sahibi bireyler olmalarına katkı sağlamaktadır.

Bilim merkezleri, sadece içerikleriyle değil, mimarileriyle, yeşil alanları ve kullanım amaçlarının çeşitliliğiyle de cazibe merkezi olma özelliği taşımaktadırlar. Geniş giriş ve bekleme salonları, yüksek tavanlarıyla, ziyaretçilere rahat bir ortam sunmaktadırlar. Henüz bilim merkezinin içerisine girmeden ziyaretçileri karşılayan etkileşimli açık hava sergileri, onları bilimin gizemli dünyasına davet eder.

TÜBİTAK, bilim merkezlerinin toplumumuzda bilim kültürünü yaygınlaştırmak için son derece kritik bir rol üstleneceği öngörüsünden yola çıkarak, ülkemizde bu merkezlerin kurulmasını ve yıllar içinde sayılarının artırılmasını hedeflemektedir.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.