TRANSANATOLİA 2021 ekibi Konya Eczacı Odasını ziyaret etti

TRANSANATOLİA 2021 ekibi Konya Eczacı Odasını ziyaret etti

TRANSANATOLİA 2021 yarışı ekibinde yer alan Ecz. Barış Sönmez ve Dr. Lami Günay oluşan ekip, Covid-19’u önlemek adına farkındalık ve Covid 19 ile mücadelede hayatını kaybeden sağlık emekçileri anısına, Maske, Mesafe. Hijyen çAşı ve Covid-19 Sağlıkçılar için Meslek hastalığı sayılsın” teması ile kaplanmış 4x4 araçlarıyla Türkiye gezisi çerçevesinde Konya’yı ziyaret ettiler.

TRANSANATOLİA 2021 ekibi Konya Eczacı Odasını ziyaret etti

TRANSANATOLİA 2021 yarışı ekibinde yer alan Ecz. Barış Sönmez ve Dr. Lami Günay oluşan ekip, Covid-19’u önlemek adına farkındalık ve Covid 19 ile mücadelede hayatını kaybeden sağlık emekçileri anısına, Maske, Mesafe. Hijyen çAşı ve Covid-19 Sağlıkçılar için Meslek hastalığı sayılsın” teması ile kaplanmış 4x4 araçlarıyla Türkiye gezisi çerçevesinde Konya’yı ziyaret ettiler. İlk ziyaretlerini Konya Eczacı Odasını yapan ekip, Konya’da sosyal sorumluluk projemizi ve aşı konusunda farkındalığı artırmak adına Konya ziyaretini gerçekleştirdiklerini dile getirdiler.

Transanatolia 2021; ekibinde yer alan ve Konya ziyaretini gerçekleştiren alan Ecz. Barış Sönmez ve Dr. Lami Günay, ziyarette yaptıkları açıklamada şu sözlere yer verdiler. “  T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun  (TOSFED) resmi yarışıdır. Eskişehir’den start alarak Kızılcahamam, Çankırı, Çorum, Sivas, Erzincan, Erzurum üzerinden Kars-Sarıkamış’ta son bulacak. 2400 km’lik bir yarış rotası ile beraber yaklaşık 5000 km-14 gün boyunca temamıza uygun kaplanmış aracımızla anma ve farkındalık projemizi kamuoyu ile paylaşma imkânımız olacak. TransAnatolia yarışı ormanlık bölgelerin kapatılması nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Ama biz projemize - aşı kampanyamıza devam ediyoruz. Aşılamada %75’in altına düşen illerimize giderek “Aşıyla Gaza Bas”alım, %75’in üzerine çıkalım diyeceğiz.  Amacımız daha spesifik olarak ne? Bizi izleyen herkes şunları görsün istiyoruz. Aşı candır, hayat kurtarır ve aşı kararsızlığı hem size hem de sevdiklerinize zarar verir.  Bugün Türkiye’de aşı var. 18 yaş üzerinin aşı yaptırması önünde hiçbir engel yok. Ama aşı yaptırılmıyor. Birinci dozu yaptıranların da yarısı ikinci dozu yaptırmamış.

Aşı koruyor. Sağlık Bakanlığının kendi verilerine göre, COVID nedeniyle hayatını kaybedenlerin yüzde 99’u aşısız ya da tek doz aşı olmuş insanlar. Dünyada da ölenlerin yüzde 90’ından fazlası aşısız. Ayrıca, COVID 19’un kimi öldüreceği de belli değil. Hayatını kaybedenlerin büyük oranı 65 yaş üzerinde. Ancak bu, daha genç olanlarımız hayatını kaybetmeyecek demek değil. Genç, yaşlı demeden aşı olun.

COVID 19 meslek hastalığı sayılsın.  Bir de bizler, hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızın ailelerine COVID 19’un meslek hastalığı sayılması noktasında borçluyuz diye düşünüyoruz. O nedenle de, Çalışma Bakanlığı başta olmak üzere bu talebimizi tekrarlıyoruz: COVID 19 meslek hastalığı sayılmalıdır.

 

Mesajlarımız, sosyal sorumluluk projemiz devam ediyor. Sadece yarış ertelendi ve yarışa da sosyal sorumluluk projesinin ilk ayağını tamamlamış olarak katılacağız. Anadolu’nun tüm insanını, bu toprakların tüm insanını aşı olmaya davet etmiş olarak yarışa katılacağız. Bugün mavi olmayan iller yarışın yapıldığı dönemde belki de mavi olacak. Aşılanma sayısının artmasında sağlık çalışanları olarak yaptığımız projenin payının olacağını da bilmek bizi çok mutlu ediyor.”dedi

Konya Eczacı Odası Başkanı Evz. Adem Açıkgöz ve yönetim kurulu üyeleri ziyaretten dolayı memnun olduklarını ve sosyal sorumluluk projesine imza atan ve Konya ziyaretini gerçekleştiren TRANSANATOLİA 2021 yarışı ekibinde Ecz. Barış Sönmez ve Dr. Lami Günay teşekkür ediyoruz. Ziyaret günün anısına çektirilen toplu fotoğraflar ile son buldu

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.