Zırhtan çıkan lezzet: İslam Et & Etliekmek
İşletme Sahiplerinden Samet Şenal çalışmalarını BBN Haber gazetesine anlattı. İşletmelerinin çalışmaları hakkında bilgi veren Samet Şenal, "İslam Et olarak üç senedir hizmet vermekteyiz. Bir senedir de etliekmek işletmemizde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Herşeyden önce halk fırınıyız ve aile işletmesiyiz. Kardeşlerimle bu işin mutfağında yetiştik. Farklı et ve etliekmek üzerine işletmelerde deneyim sahibi olunca kardeşlerim İslam,Onur,Atilla Şenal ile birlikte işletmemizi kurduk" dedi.
ESKİ KÜLTÜRÜ DEVAM ETTİRİYORUZ
Etliekmeğin Konyalılar için vazgeçilmez olduğunu söyleyen Samet Şenal; "Tüm Konyalıların bildiği bir gerçek var ki Konya'nın vazgeçilmezi etliekmektir. Konyalı her anında sabah, akşam fark etmeksizin etliekmek yer. Bu kadar sevilen bir yemeği yapıyor olmakta ayrı bir mutluluk tabi ki. Biz yağ somunu, lahmacun, etliekmek yapıyoruz. Ayrıca peynirli böreği, bıçak arası içine peyniri satırlayarak yapıyoruz. Lezzeti farklı oluyor. Eskiden etliekmek ustalarında bu satırlama kültürü vardı ve lezzeti verende buydu. Biz de bu kültürü devam ettiriyoruz" diye konuştu.
ETİN EN İYİ YERLERİNİ KULLANIRIZ
Kasap ve etliekmek işini birlikte yürütmenin artısından bahseden Samet Şenal, "İşletmelerimiz birbiri ile bağlantılı olmasından da kaynaklı olarak etin en güzel yerlerini kullanıyoruz. Kasapta etimizin en iyi yerlerini seçiyoruz. Etliekmeğimize memnuniyet oranı yüksek oluyor. Bu memnuniyeti tamamen lezzete bağlıyorum. Etliekmeği mayalı hamurdan yapıyoruz. Mayalı hamur mideyi rahatsız etmez. Ayrıca sebzeleri satırla iç haline getirir hazırlarız. Yine iç malzemede yerli ürünler kullanıyoruz. Sebzenin taze ve yerli olması çok önemlidir" şeklinde sözlerini sonlandırdı.*Türkan YILMAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.