Konya'ya dev hastane yapılacak! Şehir resmen sağlık üssü olacak

Konya'ya dev hastane yapılacak! Şehir resmen sağlık üssü olacak
Konya’ya yeni dönemde 1200 ya da 1500 yatak kapasiteli tam donanımlı ikinci bir Şehir Hastanesi yapılacak. Antalya Çevre Yolu üzerinde kurulması için çalışma başlatılan hastane ile Konya’nın civar illerden de hasta kabul etmesi sağlanacak.

Mevcut Şehir Hastanesi, Numune, Meram Eğitim Araştırma ve üniversite hastanelerine ilave olarak Sağlık Bakanlığı tarafından Konya’ya kazandırılacak 2. şehir hastanesi ve 500 ünitelik Ağız Diş Sağlığı Merkezi Konya’yı sağlıkta bölgenin 1 numaralı merkezi yapacak.

konya-saglikta-3.jpg

MÜJDEYİ ERDOĞAN VERMİŞTİ
Konya’ya 1 milyar liranın üzerinde sağlık yatırımları yapan Sağlık Bakanlığı yeni dönemde yapılacak yeni yatırımlarla Konya’yı sağlık üssü haline getirecek. 1200 yataklı yeni Şehir Hastanesi ve 500 üniteli Ağız Diş Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi ile birlikte mevcut sağlık tesisleri de göz önüne alındığında Konya bölgenin en büyük sağlık merkezi olacak. Önemli ölçüde sağlık personeli istihdamı da sağlanacak.

konya-saglikta-2.jpg

2.ŞEHİR HASTANESİ OLACAK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen müjde kapsamında Konya’ya yeni dönemde 1200 ya da 1500 yatak kapasiteli tam donanımlı ikinci bir Şehir Hastanesi yapılacak. Antalya Çevre Yolu üzerinde kurulması için çalışma başlatılan hastane ile Konya’nın civar illerden de hasta kabul etmesi sağlanacak. Bu merkez ayrıca şehirdeki hastanelerin yatak kapasitesini de önemli ölçüde artıracak.

whatsapp-image-2024-04-29-at-14-56-38.jpeg500 üniteli Ağız Diş Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi kurulacağı mevki

5 PİLOT İLDEN BİRİ KONYA
Şehre yapılacak ikinci sağlık yatırımı ise Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi olacak. 500 ünitelik bu merkez, Meram Ateşbaz Mahallesi’nde Ağır Bakım sahasının Necmettin Erbakan Caddesi’ne bakan kısmına inşa edilecek. Türkiye'de öncelikle 5 ilde yapılmasını planlanan Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Konya da pilot iller arasında yer alıyor.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.