Konya'da en ucuz bayram şekeri nerede?

Konya'da en ucuz bayram şekeri nerede?
Kurban Bayram'ına sayılı günler kalmasının ardından Konyalı vatandaşlar hem kurbanlık için hem de bayramlık şekerler için yoğun arayışa girdi.

Kurban Bayramı'na 7 gün kalması ile birlikte bayram şekerleri de görücüye çıkmaya başladı. Marketlerde reyonlar birbirinden renkli ve albenili şeker, çikolata ve lokumlarla süslenirken fiyatlar ise cep yakıyor. 300 TL’yi geçen ve adeta kırmızı et ile yarışan fiyatlar hem cüzdan yakacak hem de ağızların tadını bozarken vatandaşlar en uygun şeker nereden alınır sorusuna yanıt arıyor.

Türkiye geneli zincir marketler ve Konyalı zincir marketlerde bayram şekerlerinin fiyat aralığı 100 liradan 450 arasında değişim gösteriyor. En uygun şeker ise bir çoğumuzun evlerde görmeye alışık olduğumuz markalardan oluşuyor.

PEKİ EN UYGUN ŞEKER NEREDEN ALINIR?

Vatandaşlar en uygun şeker için Konya Toptancılar Çarşısı'nın yolunu tutuyor. Zincir marketlerde 100 ila 150 lira arasında satılan şekeri toptancılar çarşısında vatandaşlar 85 ila 100 lira bandında temin edebiliyor. Ünlü markaların şekerleri ise toptancılar çarşısında 25 ila 30 lira arasında daha uyguna alınıyor.

ALTIN ÇARŞI VE CİVARI

Konyalı vatandaşların bayramda vazgeçilmez alışveriş duraklarından olan Altın Çarşı, Aziziye Camii civarı ve Kapu Camii civarında esnaflarından genelde kıyafet alışverişi yapılırken, bayrama sayılı günler kalması ile birlikte hem civar marketler hem de seyyar esnaflar boy gösteriyor. Burada satılan şeker ise merkeze oranla 10 ila 15 lira arasında daha düşük bantta gidiyor. Bilindik markaların şekerleri ise burada 90 ila 115 lira arasında satışa çıkıyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.