Ankara'da neler oluyor? Eski Emniyet Müdürü hakkında şok karar

Eski Ankara Emniyet Müdürü olan, İçişleri Bakanlığı Bakü Müşaviri Servet Yılmaz hakkında, organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle yargılanan Ayhan Bora Kaplan’la ilgili olarak dosya hazırlanarak, işlem başlatıldı.
Ankara'da neler oluyor? Eski Emniyet Müdürü hakkında şok karar

Servet Yılmaz’ın, Ankara Emniyet Müdürü olduğu dönemde, Kaplan hakkında şikâyette bulunan bir kişiyi Ankara’yı terk etmeye zorladığı, bu kişinin polis eşliğinde Ankara’yı terk etmek zorunda kaldığı öne sürüldü. T24'den Tolga Şardan'ın haberine göre Savcılık, birinci sınıf emniyet müdürü olması nedeniyle, soruşturma yürütmek için Hakimler Savcılar Kurulu’ndan (HSK) izin istedi. HSK, iddiaların adli görev kapsamında olmadığını belirterek, bu konudaki kararın İçişleri Bakanlığı’nda olduğuna işaret etti. Savcılığın bu aşamada soruşturma yürütmek için İçişleri Bakanlığı’ndan soruşturma izni talep etmesi bekleniyor.

servet.jpg

Yusuf Aydın isimli bir esnaf, geçen ocak ayında Emniyet'e giderek, “bir ticaret karşılığında aldığı 14.2 milyon liralık çeki kırdırmak için Ayhan Bora Kaplan ve adamlarının devreye girdiğini” öne sürmüş, eski Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve yardımcısı Alp Arslan’ın baskısıyla Ankara’yı terk etmek zorunda kaldığını iddia etmişti. Aydın, “Bir polis ‘Emniyet Müdürümüz Servet Yılmaz’ın talimatı ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talebidir. Ankara’yı terk edeceksiniz’ dedi. Polisler evime kadar gelerek Ankara’yı terk etmeme eşlik ettiler” demişti.

Kaplan’dan şikâyetçi olduktan sonra arabası kurşunlanan iş insanı Aziz Savaş’ın da ortağı olduğunu kaydeden Aydın, Alp Aslan’ın bir telefon konuşması sırasında kendisine, “Bak git Aziz’e beni sor o da onu nasıl si… sana anlatsın, çekleri 7-8 günde getirmezsen sen de başına gelecekleri anlarsın. Eğer anlamazsan bir dosya hazırlarım, o zaman görürsün’ dediğini” iddia etti. Çeklerin kendisinden bedelsiz olarak alındıktan sonra “kırıldığını” söyleyen Aydın, toplam 32 milyon lira zarara uğradığını belirterek 15 kişiden şikayetçi olmuştu.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.