Kız kaçırmak için taksi çalmaya çaldılar

Kız kaçırmak için taksi çalmaya çaldılar

Ankara'da bindikleri taksiyi bıçak tehdidiyle gasp eden iki genç Kırıkkale'de yakayı ele verdi. Gençler yakalandıktan sonra taksiyi kız kaçırmak için gasp ettiklerini iddia ettiler.

Kafa karıştıran olay Ankara'da meydana geldi. Ticari taksiye binen S.P. (19) ve yabancı uyruklu A.E.A. (19), Elmadağ ilçesine geldiklerinde sürücüden Ağrı'ya gitmesini istedi. İddiaya göre, şahıslar bu yolculuğu bir kız kaçırma planı için yapmak istediklerini belirtti. Ancak şoför bu talebi reddedince, iki genç bıçak göstererek şoförü tehdit etti. Şüpheliler, daha sonra taksiyi ve şoförün cep telefonunu gasp ederek kayıplara karıştı.

aw307890-03.jpg

Polis düğmeye bastı


Taksi şoförü F.T., durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kayıtlarını inceleyen polis, taksinin Kırıkkale'nin Delice ilçesi yakınlarında olduğunu belirledi. Kısa sürede harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliği ekipleri, taksiyi Delice ilçesindeki uygulama noktasında durdurarak şüphelileri gözaltına aldı.

Suç makinası çıktılar


Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen S.P. ve A.E.A., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 19 yaşındaki S.P.'nin daha önce "kasten yaralama, yağma ve hırsızlık" gibi 18 ayrı suç kaydının bulunduğu öğrenildi. Gasp edilen ticari taksi ve cep telefonu ise sahibine teslim edildi.

aw307890-02.jpg

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.