Konya’da hayvanseverleri ayağa kaldıran görüntü

Konya’da hayvanseverleri ayağa kaldıran görüntü

Akşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü şantiyesinde 70’e yakın köpeğin kapalı alanda bir arada tutulmasına ilişkin çekilen görüntüler hayvanseverleri ayağa kaldırdı.

Akşehir Belediyesi’ne ait Fen İşleri Müdürlüğü şantiyesinde 70’e yakın köpeğin kapalı alanda  bir arada tutulması hayvanseverlerin tepkisine yol açtı. Konuyla ilgili belediye hakkında suç duyurusunda bulunan hayvanseverler, 70’e yakın köpeğin akıbetinin belli olmadığını söyledi.

Konya’da hayvanseverleri ayağa kaldıran görüntü

“TUTUNAKLARA 6 KÖPEK YAZILDI”

Görüntülerin ardından Akşehir Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen Konya Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ümit Sürmeli, belediye yetkilileri tarafından tutulan tutanakta kapalı alanda sadece 6 köpeğin yazıldığını ifade etti. “Köpeklere ne olduğu ile ilgili belediye yetkilileri bilgilendirme yapmıyor” diyen Ümit Sürmeli şunları söyledi: “Yayınlanan videoda 70-80’e yakın köpek var. Hayvanseverlerimizin görüntülerin ardından emniyet müdürlüğüne başvurdu ve ardından Konya Doğa Koruma ve Milli Parklar personeli ile bazı belediye yetkilileri şantiye alanına gelip, inceleme yaptılar. Hayvanseverler o esnada içeri alınmıyor ve içeride 6 canın bulunduğu tutanaklara yazılıyor. Belediyedeki birçok yetkiliyi aradım hepsi ‘size dönüş yapacağız’ dediler ve bir daha aramadılar. Diğer köpeklere ne olduğu ile ilgili bize bilgi veren olmadı. 70’e yakın canın hayatından da endişe ediyoruz. Olayı Valiliğe de taşıdık. Köpeklere ne olduğu ile ilgili İnsan hakları komisyonuna başvurduk”

Konya’da hayvanseverleri ayağa kaldıran görüntü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.