Konya'daki vatandaşlar 80 TL'ye karın doyuruyor. 70 yıldır lezzet hiç değişmedi
Konya’nın en bilindik esnaf lokantalarından Kurucu Kazımağa, artan enflasyon ve yüksek lokanta fiyatlarına meydan okurcasına makul fiyatlarla Konyalıların karnını doyurmaya devam ediyor. Hizmet şartları üst düzey olmasa da hiçbir sınıf ayrımı olmaksızın zengin, fakir, işçi, memur, emekli, bürokrat, çoluk çocuk herkes canı çektikçe Kurucu Kazımağa’nın yolunu tutuyor.
KURUCU KAZIMAĞA 1955'TEN BU YANA HİZMET VERİYOR
Konya’da Araboğlu Makası isimli lokasyonda Mimar Muzaffer Caddesi, Âşık Ömer Sokak’ta 1955 yılından günümüze hizmet vermeye devam eden lokantanın en meşhur lezzeti yanında soğanı ile kuru fasulye ve pilav… Kavurması da damak çatlatan Kurucu Kazımağa, tencere tencere satılan kuru fasulyelerini Çumra’da kendi tarlalarında ekiyor ya da her aşaması gözetim altında olmak kaydıyla sözleşmeli olarak ekiliyor.
KURU FASÜLYE 80 TL, PİLAV 50 TL
Yerli üretim olan kuru fasulyeler, sofralara gelmeden önce, Kazımağa ustaları tarafından birkaç kez pişirilerek kalite kontrolden geçirilir. Kalite kontrol uygulamasında sadece testi geçen ürünlerin mahsulleri sofralara konulmaya hak kazanıyor. 70 yıldır kaliteden ödün vermeden yaptığı yemeklerde uygun fiyat avantajını sürdürmeyi devam ettiren Kazım Ağa’da kuru fasulye 80, pilav 50, kavurma ise 330 TL’den satılıyor.
Kaynak:Cihad Alpan
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.