Konya'da akılalmaz olay! Patlak lastiğine aldırmadı, tespih çaldı

Konya'da otomobilinin lastiği patlayan kişi, geldiği lastikçi dükkanındaki değerli taşları alarak, patlak lastiğiyle kaçtı.

Geçtiğimiz Pazar günü Konya’nın Meram ilçesinde meydana gelen bir olayda, lastiği patlayan bir sürücü, gittiği lastikçi dükkanında iş yeri sahibinin 12 yılda biriktirdiği yaklaşık 1 milyon lira değerindeki tespihleri çalarak kayıplara karıştı. Hırsızlık anı güvenlik kameralarına yansırken, şüpheli kısa sürede yakalandı ve çalınan tespihler sahibine geri verildi.

Olay, Azerbaycan Caddesi’ndeki bir akaryakıt istasyonu yanındaki lastikçi dükkanında gerçekleşti. 43 yaşındaki Mustafa Öztürk, yıllar boyunca topladığı değerli tespihleri, satışa hazırlamak amacıyla iş yerine getirmişti. İş yerini kapattıktan sonra evine dönen Öztürk, sabah geri döndüğünde tespihlerin kaybolduğunu fark etti. Güvenlik kameralarını incelediğinde, tespihlerin çalındığını anladı.

Öztürk’ün durumu bildirmesi üzerine, polis ekipleri olay yerine geldi ve güvenlik kameralarını inceledi. İncelemeler sonucunda, patlak lastikle dükkanın önüne gelen bir sürücünün, iş yerine girerek tespihleri çaldığı belirlendi. Ekipler, şüphelinin 42 yaşındaki H.D. olduğunu tespit ederek, bulunduğu adreste gözaltına aldı. Yapılan kontrollerde H.D.‘nin daha önceki suçlardan 14 kaydı olduğu ortaya çıktı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheli, emniyete götürüldü. Zanlının çalınan tespihleri Adana’daki bir fuara götürmeyi planladığı öğrenildi. Polis, çalınan tespihleri sahibine teslim etti.

tesbih.jpg

Mustafa Öztürk, tespihleri 12 yıldır özenle topladığını belirterek, “Bu tespihler benim için çok özel. Hepsini biriktirdim ve miras olarak çocuklarıma bırakmayı planlıyordum. Olaydan çok üzüntü duydum, çünkü bunlar benim için birer hatıra” dedi. Olay sonrası polis ekiplerine teşekkür eden Öztürk, hırsızlık olayının ardından güvenlik kameralarını incelediğinde, şüphelinin aracının patlak lastikle dükkanın yanına girdiğini ve tespihleri çaldıktan sonra olay yerinden kaçtığını gördüğünü ifade etti.

konya-tesbih-haberi.jpg

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.