Sağlık çalışanına uçan tekme atan saldırgan tutuklandı

Sağlık çalışanına uçan tekme atan saldırgan tutuklandı

İstanbul Şişli'de kayınpederinin ameliyatının ertelendiğini duyduktan sonra çılgına dönen hasta yakını doktora uçan tekme attı. Doktora şiddet uygulayan şahıs polis tarafından yakalanarak savcılık kararıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi

Gün geçmiyor ki sağlık çalışanlarına yönelik yeni bir şiddet olayı gerçekleşmesin. Yeni şiddet olayı 25 Ekim'de Şişli'de faaliyet gösteren bir hastanede yaşandı. Edinilen bilgiye göre, ameliyatın ertelendiğini söyleyen doktor ile hasta arasında tartışma çıktı.

Kayınpederinin ertelenen ameliyatını bahane etti

Kayınpederinin ameliyatının sonraki güne ertelendiğini öğrenen İ.C.A. isimli şahıs da tartışmaya katılarak, R.B. isimli doktora bağırmaya başladı. Doktora küfür eden İ.C.A, bankonun üzerinden atlayarak doktora sandalye fırlattı.

Saldırgan cezaevine gönderildi

Kaçarak uzaklaşan doktor, olayı yara almadan atlattı. İhbar üzerine hastaneye gelen polis ekipleri, doktora saldıran İ.C.A. isimli şahsı gözaltına aldı. Şahıs sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifadesi alınan saldırgan, çıkarıldığı mahkemece “kasten yaralama” ve “tehdit-hakaret” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

sahis-tutuklandi-001.jpg

Doktor 'Beyaz Kod' verdi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü konuyla ilgili yazılı açıklaması şu şekilde:

"İstanbul Emniyet Müdürlüğünce, 25.10.2024 tarihi saat 14.00 sıralarında Şişli ilçesinde faaliyet gösteren bir hastanede, “Beyaz Kod” butonuna basıldığının belirlenmesi üzerine derhal olay yeri adrese geçilmiştir. Yapılan kontrolde, olay yeri hastanede doktor olduğu belirlenen R.B. isimli şahsa, İ.C.A. isimli şahsın sinkaflı kelimeler kullandığı, ardından banko arkasına bulunan doktorun üzerine doğru atladığı tespit edilmiş, şüpheli şahıs olay yerinde yakalanmıştır. İncelemelerde; şüpheli şahsın aynı hastanede tedavi altında olan kayınpederinin, R.B. tarafından olay günü ameliyat edileceği öğrenilmiş, hasta üzerinde yapılan kontrollerde ameliyatın bir sonraki güne ertelendiği gerekçesi ile R.B. ve hasta yakınları arasında tartışma çıktığı belirlenmiştir. Tartışma sonucunda İ.C.A.’nın olayı gerçekleştirdiği tespit edilmiştir. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıs “Kasten Yaralama” ve “Tehdit – Hakaret” suçundan sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.