Serhat Akın saldırısında iddianame hazır

Serhat Akın saldırısında iddianame hazır

Eski Fenerbahçeli futbolcu Serhat Akın'ın vurulduğu olaya ilişkin davada iddianame ortaya çıktı.

Eski milli futbolcu Serhat Akın, 26 Eylül’de Beykoz'da katıldığı program çıkışı silahlı saldırıya uğradı. Saldırıya ilişkin 7 şüpheli hakkında ‘Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘Yardım etmek suretiyle tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs’ ve ‘Azmettirmek Suretiyle Tasarlayarak Kasten Öldürmeye Teşebbüs’ suçundan iddianame hazırlandı.

İddianame hazır

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Fenerbahçe'nin ve A Milli Takım'ın eski futbolcusu Serhat Akın’ın 26 Eylül Perşembe günü saat 03.30 sıralarında Beykoz'da katıldığı program çıkışı silahlı saldırıya uğradığı belirtildi. Saldırı sonrası yakalanan şüphelilerden 5'i 'tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Muhammet A. isimli şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

maxresdefault-9.jpg

Hakim karşısına çıkmışlardı

Şüpheli Hasan Ş., Ozan D., Osman M. ve Eyüp Ü.’ye, 25 Eylül’de müşteki Serhat Akın'ı silahla vurmaları yönünde talimat verdi. Bunun üzerine şüpheliler, Serhat Akın’ın canlı yayın yaptığı Kavacık Mahallesi Şehit Teğmen Ali Yılmaz sokağına gelerek burada çıkacağı yeri, bineceği arabayı ve çıkış zamanını kontrol ederek eylem planını yaptıkları ifade edildi.

3 mermi isabet etmişti

Şüpheli Eyüp Ü.’nün yanında getirdiği maske ve tabancayı Osman M. ve Ozan D’ye verdiği aktarıldı. 26 Eylül saat 03.30 sularında şüpheli Ozan D., TV programından çıkış yapan Serhat Akın'a yakın mesafeden üç el ateş etti. Akın'ın sağ ayağına bir ve sol ayağına iki adet olmak üzere üç atış isabet ettiği belirtildi.

Nasıl kaçtıklarını anlattılar

Olay sonrası şüphelilerin, hazırda bekleyen Osman M.'nin kullandığı motosiklet ile olay yerinden kaçtıkları tespit edildi. Şüpheli İriş T. ile irtibat kuran Osman M. ve Ozan D.’nin, İriş T.’nin yardımıyla 2 gün saklandıkları, olay esnasında şüpheli Ozan D’nin kullandığı kaskı Muhammet A.’nın temin ettiği belirtildi.

250 bin lira karşılığı yapmışlar

Söz konusu eylemin azmettiricisi olan Hasan Ş.’nin, 250 bin lirayı şüpheli Yunus G. aracılığı ile şüpheli Osman M. ve Ozan D.’ye verdiği ifade edildi. Serhat Akın’a düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin, 3 şüpheli hakkında ‘Tasarlayarak Kasten Öldürmeye Teşebbüs’, 3’ü hakkında ‘Yardım Etmek Suretiyle Tasarlayarak Kasten Öldürmeye Teşebbüs’, 1 şüpheli hakkında ise ‘Azmettirmek Suretiyle Tasarlayarak Kasten Öldürmeye Teşebbüs’ suçlarından iddianame düzenlendi.

İddianame İstanbul Anadolu 23. Ağır Ceza Mahkemesinde değerlendirme aşamasında.

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.