Yenidoğan bebek çetesinde PKK detayı

Yenidoğan bebek çetesinde PKK detayı

Yenidoğan bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek, ihmalkarlık yapan ayrıca haksız kazanç sağlayan çetenin lideri konuştu.

İstanbul’da, yenidoğan bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek maddi çıkar sağladığı iddia edilen bir çetenin liderlerinden olan Fırat S.’nin ifadesi ortaya çıktı. Fırat S., tıp fakültesi öğrencisiyken PKK üyeliğinden hüküm giyip yaklaşık 5 yıl hapis yattığını ve cezaevinden çıktıktan sonra eğitimini tamamladığını belirtti.

Hakkında yürütülen soruşturma sonucu hazırlanan fezleke, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulmuş ve iddianame Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmişti. Mahkeme süreci devam ederken, Fırat S.’nin ifadeleri gündeme geldi.

Doktor Fırat S., örgüt lideri olmakla suçlanmasına rağmen etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istemediğini dile getirdi. Fırat S., tıp eğitimini Trakya Üniversitesi’nde tamamladığını ve zorunlu hizmetini Bingöl Kiğı’da yaptıktan sonra İstanbul’da çeşitli hastanelerde görev aldığını söyledi.

Fırat S., iddiaların aksine, yenidoğan yoğun bakım birimlerinde yetersiz personel çalıştırıldığı ve bakımsızlıktan bebek ölümlerinin yaşandığı yönündeki suçlamaların doğru olmadığını savundu. Ayrıca, hastane kayıtları ve muhasebe işlemlerinde herhangi bir usulsüzlük talimatı vermediğini ifade etti.

Finansal işlemlerine dair açıklama yapan Fırat S., gönderilen paraların danışmanlık hizmeti verdiği hastanelerdeki çalışanlara motivasyon amaçlı aktarıldığını belirtti. Tüm suçlamaları reddeden Fırat S., hastanelerde hiçbir sağlık çalışanına yanlış tedavi talimatı vermediğini öne sürdü.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.