Konya'ya "İslam Oyunları" hediyesi

Konya'ya "İslam Oyunları" hediyesi

5. İslami Dayanışma Oyunları'nın ev sahibi Konya, süreç içerisinde kazandığı spor tesisleriyle ülkenin bu alanda parmakla gösterilen ili oldu. İşte ilk kez dron görüntüsü çekilen spor tesisleri..

Konya'da düzenlenecek 5. İslami Dayanışma Oyunları için tüm spor tesisleri hazır hale geldi. Konya tarihinin en büyük organizasyonlarından birisi olan İslami Dayanışma Oyunları için şehre Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından önemli spor tesisleri kazandırıldı.

bkn-inclme-13.jpg

Türkiye’nin ilk veledromunun yanı sıra Konya Olimpik Yüzme Havuzu Konya Atletizm Pisti ve futbol sahası Konya’nın kasasından bir kuruş bir çıkmadan şehre kazandırıldı. İslami Dayanışma Oyunları ev sahibi olarak en önemli kazanımlarından birisi de tesisler olan Konya, ülke çapında gıpta edilecek spor tesislerine kavuşmuş oldu.

bkn-inclme-12.jpg

Sadece yerel anlamda değil ulusal, uluslararası anlamda büyük bir katkı ortaya koyacak tesisler 2022’de İslam Şehirleri Spor Başkenti olan, 2023’te de Dünya Spor Başkenti olan Konya adına önemli organizasyonlara ev sahipliği yapacak.

296072668-2274480476037817-1719655368371971895-n.jpg

1 NOLU SAHA KONYASPOR REZERV LİG TAKIMINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Konya’ya kazandırılan spor tesislerinden Stadyum yanı 1 Nolu Çim Saha bu sezon ilk kez hayata geçirilen Rezerv Lig’de boy gösterecek Konyaspor’un iç saha maçlarına ev sahipliği yapacak.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.