Yapay Zeka ile nasıl şarkı yaparım?

Yapay Zeka ile nasıl şarkı yaparım?
Teknolojinin ulaştığı son noktaların bir diğeri ise yapay zekalar oldu. Programcılar tarafından ele alınan yapay zekalar hayatımızda ne gibi bir değişiklik gösterecek.

Yazıdan, müziğe müzikten, resim çizimine kadar bir çok alanda yapay zeka faktörü karşımıza çıkmaya başladı. Yapay Zeka teknolojisi, daha önce insan gücünü gerekli kılan süreçleri veya görevleri otomatikleştirerek kurumsal performansı ve üretkenliği artırır. Yapay Zekâ aynı zamanda hiçbir insanın ulaşamayacağı bir ölçekte verileri anlamlandırabilir. Bu özellik, muazzam iş avantajları sağlayabilir.

GOOGLE'DE ATAĞA GEÇTİ

Google, Med-PaLM 2 yapay zeka sohbet teknolojisini Mayo Clinic ve diğer hastanelerde test ediyor. Med-PaLM 2'nin tıbbi lisanslama sınavlarından gelen sorular ve cevaplar ile birlikte tıbbi uzman gösterimi konusunda eğitildiği belirtildi. Bu teknoloji, sağlıkla ilgili soruları yanıtlama, belgeleri özetleme ve araştırma verilerini düzenleme gibi görevleri yerine getiriyor. Google, güncellenen modelin doktorlara daha sınırlı erişimi olan ülkelerde büyük değere sahip olabileceğine inanıyor. Şirket, tıbbi yapay zeka sohbet teknolojisi geliştirmek için Epic adlı sağlık yazılımı şirketiyle iş birliği yapıyor. Bu teknolojilerin hasta verileri üzerinde eğitilmediği ve hasta bilgilerinin gizli tutulduğu belirtiliyor. Ancak, teknolojinin hala erken aşamalarda olduğu ve geliştirilmeye devam edildiği ifade ediliyor.

KENDİ ŞARKINI YAP

Yapay Zeka'nın kullanıcılar tarafından beğenildiği bir diğer uygulama ise, kendi şarkını yapma ve seslendirme özelliği oldu. Kullanıcılar popüler olan müziklere sadece konuşmalarını ekleyerek şarkılarını kendileri seslendirmiş gibi bir görünüm katıyor. Yapay zeka bunun yanı sırada detone olan ses tonunu da düzeltiyor.

ALGORİTMA SEÇENEKLERİ

Bir diğer geliştirilen uygulama ise sohbet edeceğiniz robot oldu. Araştırmak istediğiniz her konuyu size özgün ifadelerle bir araya getirerek önünüze çıkarttığı seçenekler ile bir çok problemi çözmenize yardımcı oluyor. Örneğin; öğrencilere verilen ödev konusunu yapay zekaya soru şeklinde ekleyerek problemin tamamını çözmüş ve ödevinizi hazır hale getiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.