ABD'den Filistin'e dev yardım

ABD'den Filistin'e dev yardım

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze Şeridi ve Batı Şeria’da yaşayan Filistinlilere ek yardım yapılacağını duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Katar ziyaretinde yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi ve Batı Şeria’da yaşayan Filistinlilere 135 milyon dolarlık ek yardım yapılacağını duyurdu. Blinken, Orta Doğu turu kapsamında bulunduğu Doha’da Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdulrahman Al Thani ile bir araya geldi. Başkent Doha’da düzenlenen toplantının ardından iki lider, ortak bir basın açıklaması yaptı. Blinken, Gazze'deki ateşkes sürecini ilerletmek için yeni adımlar attıklarını vurgulayarak, "Görüşme oldukça verimli geçti. Son gelişmeleri değerlendirdik ve ateşkesin sağlanması için gelecek günlerdeki çalışmaları ele aldık" ifadelerini kullandı.

Blinken, ABD’nin önceliğinin İsrailli esirlerin geri getirilmesi, çatışmanın sonlandırılması ve Filistin halkının acılarının hafifletilmesi olduğunu belirtti. Ayrıca, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın ölümünün barış süreci açısından önemli bir fırsat sunduğunu öne sürerek, "Sinvar’ın devreden çıkmasıyla anlaşma imzalanması ve sürdürülebilir bir ateşkesin sağlanması mümkün hale gelebilir" dedi.

Toplantıda, ABD’nin Filistinlilere yönelik yardım paketinin detaylarına da değinen Blinken, ek yardım ile birlikte 7 Ekim’den bu yana ABD’nin Filistin’e yaptığı toplam yardım miktarının 1,2 milyar dolara ulaştığını kaydetti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.