Aliyev, Askeri Ganimet Parkı'nın açılışını yaptı

Aliyev, Askeri Ganimet Parkı'nın açılışını yaptı

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in başkent Bakü'de yer alan Askeri Ganimet Parkı`nın açılışını gerçekleştirdiği belirtildi.

1/19Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan`ın Ermenistan ordusundan ganimet olarak ele geçirdiği askeri araçların sergilendiği Askeri Ganimet Parkı`nın açılışını yaptı. Kamil Nadirli BAKÜ (İHA)

2/19Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in başkent Bakü'de yer alan Askeri Ganimet Parkı`nın açılışını gerçekleştirdiği belirtildi.

3/19İkinci Dağlık Karabağ Savaşı'nda Ermenistan ordusundan ganimet olarak ele geçirilen askeri araçların sergilendiği Askeri Ganimet Parkı`nın açılışını yapan Aliyev, sergilenen askeri araçlar hakkında bilgi aldı. Aliyev, parkta incelemelerde bulunduktan sonra savaştaki kahramanlıkları nedeniyle ödüllendirilen askerlerle bir araya geldi.

4/19Aliyev, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki savaşın sona ermesinin ardından Azerbaycan ordusunun eşsiz kahramanlığını ve tarihi zaferini göstermek için Vatan Savaşı Anıt Kompleksi ve Zafer Müzesi, Askeri Ganimet Parkı`nın kurulması için talimat vermişti.

5/19Ocak ayında temeli atılan ve 5 hektarlık bir alanı kaplayan parkta, Ermenistan ordusundan ganimet olarak ele geçirilen askeri teçhizatın bir kısmı sergileniyor.

6/19Bunların aralarında tank, askeri aracı, topçu bataryası, uçaksavar füzesi sistemleri, küçük silahlar, askeri nakliye araçları dahil olmak üzere 150'ye yakın askeri araç ve 300`den fazla askeri teçhizat parkta sergileniyor.

7/19Parkta sergilenenler arasında Azerbaycan'ın savaştan sonra başkent Bakü'de düzenlediği askeri geçit töreninde yer alan Ermenistan ordusuna ait 2 bin askeri aracın plakasından oluşan "Karabağ Azerbaycan`dır!" yazısının bulunduğu duvarın yanı sıra Ermenistan ordusunun Şuşa'ya attığı "İskender-M" füzesinin kalıntıları da yer alıyor.

8/19

9/19

10/19

11/19

12/19

13/19

14/19

15/19

16/19

17/19

18/19

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.