Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan saldırı altındaki Lübnan’a destek mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Lübnan Başbakanı Necip Mikati’yi New York’ta bulunan Türkevi’nde kabul etti. Erdoğan, Lübnan Başbakan’nına İsrail saldırıları karşısında destek mesajı verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan saldırı altındaki Lübnan’a destek mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 79. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için gittiği New York’ta diplomasi trafiğine devam ediyor. Bu kapsamda Türkevi’nde çeşitli devletlerin yöneticilerini kabul eden Erdoğan, Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile bir araya geldi.

turkevi.png
New York'ta bulunan Türkevi binası

Lübnan’a yanınızdayız mesajı

Türkevi’nde gerçekleştirilen görüşmede Türkiye ile Lübnan arasındaki ikili ilişkiler ve İsrail-Filistin arasındaki gerilimler konuşuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin İsrail'in hedef aldığı Lübnan'ın yanında olduğunu vurguladı ve uluslararası toplumun İsrail'in saldırganlığını durduracak bir çözümü derhal hayata geçirmesi gerektiğini dile getirdi.

Erdoğan ayrıca, İsrail'in temel insan haklarını hiçe saydığını ve dünyanın gözü önünde bir soykırım gerçekleştirdiğini belirterek, bu durumu durdurmanın ve saldırılarla ortaya çıkan insani krizi sonlandırmanın bir insanlık görevi olduğunu ifade etti.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.