Dünyanın cennet köşelerinden bir tanesi: Barracuda Gölü

Dünyanın cennet köşelerinden bir tanesi: Barracuda Gölü

Dünyanın her köşesi birbirinden güzel doğal güzelliklere sahip, o güzelliklerden bir tanesi de Filipinler'deki Barracuda Gölüdür.

Filipinler'deki Barracuda Gölü'nün berraklık seviyesi ziyaretçileri adeta büyülüyor. Kimi görüntüleri ürkünç bulurken diğer kullanıcılar da güzelliği ile mest oluyor.

Filipinler’de Kuzey Palawan bölgesinde Calamian ada gruplarının 3. büyüğü olan Coron adasında bulunan Barakuda Gölü doğa severlerin olduğu kadar dalış severlerin de gözde ziyaret yerlerinden biridir.

Lagün içerisinde gizli kalmış Barakuda Gölüne ancak Coron kasabasından kalkan tekneler ile ulaşılmaktadır. Teknelerin yanaşmasından sonra yaklaşık 10-15 dakikalık tırmanış sonucu göle ulaşılıyor.filipinler-gezi-rehberi.jpgCoron kasabasının kuzeyine doğru 20 dakikalık tekne yolculu sonundan tekneyle iskeleye yanaşıp teker teker iskeleye ayak basılıyor. Sarp kireçtaşı falezlerinin arasına yapılan tahta merdivenleri tırmanıp çetrefilli yollardan geçiliyor. Coron adasında dalışa gelenlerin en önemli dalış noktalarından biri olma özelliğini taşıyan gölde bir çok dalgıcı görmek mümkündür.Rivayete göre göl ismini burada bulunan büyük barakuda iskeletlerinden almıştır. Yine yerel halkın inanışına göre ise şu an gölde hala barakudaların yaşadıkları yönündedir. Ancak daha çok ziyaretçilerin uğrayamadığı gizli, sessiz yerlerde yaşıyorlar. Gölde yaşayan deniz canlıları çok çeşitli olmasa da deniz tavşanı, kedi balığı ve tatlı su istakozu görmek de mümkün. Fakat daha şanslı olanlar ise genellikle Doğu Afrika, Güneydoğu Asya kıyıları , Kızıldeniz ve Hint okyanusunda görülen Gugongiller familyasının tek temsilcisi olan deniz memelisi Dugong’u görebilir. Bunun haricinde Deniz Ayısının gölde yaşadığı söylenmektedir.istockphoto-941265352-170667a.jpg

Dalış meraklıları için Barakuda Gölü oldukça cazip bir dalış alanı oluşturmaktadır. İlk 4 metresi tatlı su ile başlayan dalışlar 4 metreden sonra tuzlu su ile devam etmektedir. Ve en önemlisi göl’in kuzey yakasındaki 40 metre derinliği bulan mağaranın dalış severlere mağara dalışı yapmasını sağlıyor olmasıdır.

27- 28 dereceyi bulan suyun sıcaklığı aşağılara indikçe 37 derecelere kadar çıkmaktadır. Sıcaklığın dezavantajı dalgıçların görüş açısını bozması/bulanıklaştırmasıdır. Suyun altında aynı zamanda ancak bir dalgıcın girebileceği ufak bir mağara bulunmaktadır.96b9e9b0-405b-3079-9500-bbb57138be20.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.