İran'da ceset torbalarını görüntüleyen sağlık görevlisi gözaltında

İran'da ceset torbalarını görüntüleyen sağlık görevlisi gözaltında

İran'da virüsün yayılmaya başladığı Kum şehrindeki bir hastanede çekildiği iddia edilen görüntüler gündeme bomba gibi düşmüştü.

İran'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 15 kişi daha yaşamını yitirdi, can kaybı 107'ye, vaka sayısı 3 bin 513'e yükseldi.

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, yaptığı açıklamada, koronavirüs nedeniyle ülke genelinde hayatını kaybedenlerin sayısının 92'den 107'ye çıktığını belirtti. Cihanpur, toplam vaka sayısının da 3 bin 513 olduğunu ifade etti.

En çok vakaya Tahran, Kum, İsfahan, Merkezi, Mazenderan ve Gilan'da rastlandığını söyleyen Cihanpur, şu ana kadar koronavirüse yakalanan 739 kişinin de iyileşerek taburcu edildiğini aktardı.

GÖRÜNTÜLER OLAY YARATMIŞTI 

Dün sosyal medyaya yüklenen bir görüntü ise izleyenleri dehşete düşürmüştü.

İran'da virüsün ilk görüldüğü yer olan Kum şehrinde bir hastanede çekilen görüntülerde koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin yer aldığı belirtildi.

Bir sağlık çalışanının hastane içerisinden çektiği görüntülerde birçok odada yan yana dizilmiş ceset torbaları görülüyor.

O VİDEOYU ÇEKEN GÖZALTINDA 

Koronavirüs nedeniyle ölenlerin hastane morguna sığmadığı için hastanede yerlere konulduğu iddia edilmişti.

Sosyal medyada deprem etkisi yaratan videoyu çeken sağlık görevlisinin gözaltına alındığı duyuruldu. Görüntüler sosyal medyada binlerce paylaşım ve yorum aldı.

CUMA NAMAZLARI İPTAL EDİLDİ 

İran Cuma İmamları Politika Belirleme Konseyi Başkanı Hacı Ali Ekberi de tüm eyalet merkezlerinde bu haftaki cuma namazlarının iptal edildiğini bildirmişti.

Bu arada, İran'da, hükümet yetkilileri ve bürokratların ülke dışına çıkmaları ikinci bir duyuruya kadar yasaklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.