İran, İsrail'de pek çok noktaya balistik füzelerle saldırıyor

İran, İsrail'de pek çok noktaya balistik füzelerle saldırıyor

İran Genel Kurmay Başkanlığı İran ordusunun İsrail'in çeşitli noktalarına balistik füzelerle saldırıldığını duyurdu.

İran Genel Kurmay Başkanlığı İran ordusunun İsrail'in çeşitli noktalarına balistik füzelerle saldırıldığını duyurdu. Açıklamada İran'ın İsrail'in büyük şehirlerine toplamda 200 adet balistik uzun menzilli füzeyle saldırdığı aktarıldı. Füzelerin atılmasından sonra İsrail genelinde acil durum koduyla sirenler çalmaya başladı. Saldırı başladıktan sonra füzelerin geçiş istikametindeki Ürdün hava sahasını askeri ve sivil her türlü araca kapattı.

"İsrail'den karşı saldırı gelirse cevabımız yıkıcı olur"

İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'e yönelik onlarca füze saldırısı düzenlendiğini ve bu saldırının İran'ın ulusal güvenliğini hedef alan eylemlere karşılık olarak gerçekleştirildiğini açıkladı. Hamas lideri İsmail Heniyye, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah ve İranlı general Abbas Nilfuraşan'ın öldürüldüğü İsrail saldırılarına karşılık verildiği belirtilen açıklamada, İsrail'in askeri bir karşılık vermesi durumunda daha yıkıcı sonuçlar doğacağı uyarısında bulunuldu.

İran devlet televizyonu da İsrail'e yönelik saldırıların başladığını duyurdu ve "Yüzlerce balistik füze İsrail'e ateşlendi" şeklinde bilgi verdi. Saldırı emrinin İran dini lideri Ali Hamaney tarafından verildiği aktarıldı.

İran'ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği ise yaptığı açıklamada, İsrail'in ulusal güvenliğe yönelik ihlallerine yanıt verildiğini belirterek, "Eğer İsrail cevap verirse, daha yıkıcı bir karşılık alacaktır." dedi. İran'ın bu karşılığını "yasal, makul ve meşru" olarak nitelendiren Temsilcilik, İsrail'in İran vatandaşlarını hedef aldığını ve ülkenin egemenliğini ihlal ettiğini vurguladı.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.