Kardeş ülkede eğitime koronavirüs engeli

Kardeş ülkede eğitime koronavirüs engeli

Dünyayı tehdit eden koronavirüs Azerbaycan'da da hayata engel oluyor. Ülkede koronavirüs nedeniyle eğitime 7 gün ara verildi.

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs tüm dünyada yayılmaya ve can almaya devam ederken ülkeler de aldıkları önlemlerle salgının yayılmasını önlemeye çalışıyorlar. 

AZERBAYCAN'DA OKULLAR TATİL

Azerbaycan Bakanlar Kurulu'ndan yapılan açıklamada, bugünden itibaren eğitime bir haftalık ara verildiği açıklandı. Açıklamada, koronavirüs salgınının daha fazla kişiye yayılmasını engellemek, bu alandaki uygun önleyici tedbirlerin etkinliğinin artırılması, ülke genelindeki tüm eğitim kurumlarında dezenfekte ve diğer önleyici tedbirlerin artırılması amaçlandığı belirtildi.

ÜLKEDE BİR KİŞİDE KORONAVİRÜS TESPİT EDİLDİ

Azerbaycan'da ilk kez yeni tip koronavirüs (Kovid-19) 28 Şubatgünü tespit edildi. Kovid-19'la ilgili yeni oluşturulan operasyonel karargahtan yapılan açıklamada, İran'dan Azerbaycan'a geçen bir Rus vatandaşında virüse rastlandığı belirtildi. Söz konusu kişinin hastanede karantinaya alındığı, durumunun stabil olduğu kaydedildi. Hastanın iletişimde olduğu kişilerin araştırıldığı belirtildi. 

NE OLMUŞTU?

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 89 bini geçti. Kovid-19 salgınında toplam 3 bin 44 kişi hayatını kaybetti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.