O Afrika ülkesi fil kesmeye başlayacak

O Afrika ülkesi fil kesmeye başlayacak
Kuraklıkla mücadele eden Afrika ülkesi Zimbabve, 1988'den sonra ilk defa fillerin yenmek üzere kesilmesine izin verdi.

Zimbabve, ülke tarihinin en şiddetli kuraklıklarından birini yaşarken, gıda kıtlığına çözüm bulmak amacıyla tartışmalı bir karara imza attı. 1988'den bu yana ilk kez 200 filin insan tüketimi için itlaf edilmesine izin verildi. Zimbabve Çevre Bakanı, ülkenin "ihtiyacından fazla fil" barındırdığını belirterek, bu adımın zorunlu olduğunu savundu. Avcılara, özellikle insanlarla çatışmaların yaşandığı bölgelerde, 200 hayvanı öldürme emri verildi.

Yetkililer, komşu Namibya'nın daha önceki deneyimlerine atıfta bulunarak, itlaf edilen fil etini kurutup paketleyerek gıda sıkıntısı çeken topluluklara ulaştırmayı planlıyor. Zimbabve, Botsvana'nın ardından dünyanın en büyük ikinci fil nüfusuna sahip ve yaklaşık 100 bin fil barındırıyor.

Ancak hayvan hakları aktivistleri, fil itlafının Zimbabve’nin imajına zarar verebileceğini ve turistleri ülkeden uzaklaştırabileceğini savunuyor. Dünya Vahşi Yaşam Fonu'nun verilerine göre, 20. yüzyıl başlarında üç ila beş milyon olan Afrika'daki fil nüfusu, günümüzde 415 bin civarına gerilemiş durumda.

Dünya Gıda Programı'na göre, Zimbabve son 40 yılın en ağır kuraklığını yaşıyor ve kuruyan ekinler nedeniyle ülkenin birçok bölgesinde ciddi gıda sıkıntısı yaşanıyor.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.